ΔΙΕΘΝΗ

Υεμένη: Συνελήφθη αστυνομικός για τη δολοφονία διαδηλωτή

Δημοσίευση 28 Σεπτεμβρίου 2011, 12:43 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Υεμένη: Συνελήφθη αστυνομικός για τη δολοφονία διαδηλωτή
Facebook Twitter Whatsapp
Δικαστήριο της Υεμένης διέταξε τη σύλληψη του επικεφαλής της αστυνομίας στην επαρχία Τάιζ για την καταγγελθείσα ανάμειξή του στο βασανισμό ενός αντικυβερνητικού διαδηλωτή μέχρι θανάτου, αναφέρει σήμερα ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Mareb News, ο οποίος πρόσκειται στους αντικαθεστωτικούς.
Δικαστήριο της Υεμένης διέταξε τη σύλληψη του επικεφαλής της αστυνομίας στην επαρχία Τάιζ για την καταγγελθείσα ανάμειξή του στο βασανισμό ενός αντικυβερνητικού διαδηλωτή μέχρι θανάτου, αναφέρει σήμερα ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Mareb News, ο οποίος πρόσκειται στους αντικαθεστωτικούς. Στον αξιωματούχο Αμπντάλα Κιράν, σύμφωνα με την ίδια πηγή, επιβλήθηκε απαγόρευση να βγει από τη χώρα.

Το δικαστήριο έδωσε επίσης εντολή να συλληφθεί ένας ακόμα αστυνομικός για την ίδια υπόθεση, η οποία φέρεται να είχε συμβεί τον Ιούνιο του 2010, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

 Δεν κατονόμασε τον δεύτερο, ούτε ανέφερε ποιος είναι ο βαθμός του.

Η αντιπολίτευση έχει κατηγορήσει τον Ταξίαρχο Κιράν ότι έκανε επανειλημμένα χρήση βίας στην καταστολή των κινητοποιήσεων εναντίον του προέδρου της Υεμένης Άλι Αμπντάλα Σάλεχ.

Στην Τάιζ σημειώνονται το τελευταίο διάστημα σφοδρές συγκρούσεις ανάμεσα στα κυβερνητικά στρατεύματα και μέλη φυλών που αντιτίθενται στο καθεστώς.

Εκατομμύρια πολίτες της Υεμένης διαδηλώνουν από το Φεβρουάριο, απαιτώντας να τερματιστεί η διακυβέρνηση από το Σάλεχ, που βρίσκεται στην εξουσία επί 33 χρόνια.

Στο μεταξύ αυτόπτες μάρτυρες είπαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι μέλη φυλών κατέρριψαν ένα μαχητικό αεροσκάφος της πολεμικής αεροπορίας στην Άρχαμπ, 40 χλμ. βορειοανατολικά της Σαναά.

«Ένοπλοι έρριξαν με ένα αντιαεροπορικό όπλο εναντίον ενός μαχητικού αεροσκάφους, το οποίο επλήγη στην περιοχή της Άρχαμπ», δήλωσε μια πηγή των φυλών. Σύμφωνα με έναν αυτόπτη μάρτυρα το αεροσκάφος κατέπεσε και έπιασε φωτιά.