ΔΙΕΘΝΗ

Σλοβενία: Στις 4 Δεκεμβρίου οι πρόωρες εκλογές

Δημοσίευση 28 Σεπτεμβρίου 2011, 16:43 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Σλοβενία: Στις 4 Δεκεμβρίου οι πρόωρες εκλογές
Facebook Twitter Whatsapp
Ο πρόεδρος της Σλοβενίας Ντανίλο Τουρκ ανακοίνωσε, σήμερα, την απόφασή του για διάλυση του κοινοβουλίου, που θα τεθεί σε ισχύ από τις 21 Οκτωβρίου, έναν μήνα μετά την υπερψήφιση πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης του Μπορούτ Παχόρ. Παράλληλα, ανήγγειλε τη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών, στις 4 Δεκεμβρίου.
Ο πρόεδρος της Σλοβενίας Ντανίλο Τουρκ ανακοίνωσε, σήμερα, την απόφασή του για διάλυση του κοινοβουλίου, που θα τεθεί σε ισχύ από τις 21 Οκτωβρίου, έναν μήνα μετά την υπερψήφιση πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης του Μπορούτ Παχόρ. Παράλληλα, ανήγγειλε τη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών, στις 4 Δεκεμβρίου. Ο Σλοβένος πρόεδρος απηύθυνε έκκληση προς όλους τους βουλευτές "να φέρουν εις πέρας το έργο τους με σοβαρότητα κι υπευθυνότητα (στο μεταξύ διάστημα) ώστε οι ψηφοφόροι να μπορέσουν να λάβουν μια καλή απόφαση στις 4 Δεκεμβρίου".

Μετά τη διάλυση της βουλής και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών, θα πρέπει να συγκροτηθεί νέο κοινοβούλιο, μέσα σε διάστημα δύο μηνών. Το νωρίτερο που μπορούν να διεξαχθούν εκλογές, είναι 40 ημέρες μετά την προκήρυξή τους.