ΔΙΕΘΝΗ

Φιλιππίνες: Δεκάδες νεκροί και αγνοούμενοι από τον τυφώνα Nεσάτ

Δημοσίευση 29 Σεπτεμβρίου 2011, 09:26 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Φιλιππίνες: Δεκάδες νεκροί και αγνοούμενοι από τον τυφώνα Nεσάτ
Facebook Twitter Whatsapp
Τριάντα πέντε νεκροί και δεκάδες αγνοούμενοι είναι ο νεότερος απολογισμός του τυφώνα Νεσάτ που έπληξε την Τρίτη τις Φιλιππίνες, βυθίζοντας κάτω από τα νερά ένα τμήμα του νησιού Λουζόν, του μεγαλύτερου της χώρας, σύμφωνα με ένα νεότερο, προσωρινό απολογισμό των θυμάτων που έδωσαν σήμερα στη δημοσιότητα οι αρχές.
Τριάντα πέντε νεκροί και δεκάδες αγνοούμενοι είναι ο νεότερος απολογισμός του τυφώνα Νεσάτ που έπληξε την Τρίτη τις Φιλιππίνες, βυθίζοντας κάτω από τα νερά ένα τμήμα του νησιού Λουζόν, του μεγαλύτερου της χώρας, σύμφωνα με ένα νεότερο, προσωρινό απολογισμό των θυμάτων που έδωσαν σήμερα στη δημοσιότητα οι αρχές. Ο αριθμός των νεκρών αναμένεται ωστόσο να αυξηθεί, καθώς εξακολουθεί να αγνοείται η τύχη 45 ανθρώπων.

Σύμφωνα με τον Μπενίτο Ράμος, εκπρόσωπο της υπηρεσίας πολιτικής άμυνας, οι διασώστες προσπαθούν να βοηθήσουν τους πληγέντες μετακινούμενοι με κανό και βάρκες.

Τα νερά υποχωρούν με αργό ρυθμό, αλλά τεράστιες περιοχές, κυρίως αγροτικές, εξακολουθούν να είναι πλημμυρισμένες, πρόσθεσε ο Ράμος.

Ο ισχυρός τυφώνας Νεσάτ έπληξε την Τρίτη τις βορειοανατολικές ακτές του Λουζόν, του νησιού στο οποίο ζουν οι μισοί εκ των 90 εκατομμυρίων κατοίκων των Φιλιππίνων. Οι άνεμοι έπνεαν με ταχύτητα 170 χλμ την ώρα και οι πλημμύρες προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές.