ΔΙΕΘΝΗ

«Συγγνώμη» Μπαρόζο για τον Έτινγκερ

Δημοσίευση 29 Σεπτεμβρίου 2011, 14:16 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
«Συγγνώμη» Μπαρόζο για τον Έτινγκερ
Facebook Twitter Whatsapp
Τη διαβεβαίωση πως ο Γερμανός επίτροπος Γκίντερ Έτινγκερ εξέφρασε «πειστικά» τη «βαθύτατη λύπη του» για την «παρεξήγηση», έδωσε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Χοσέ Μπαρόζο στους ευρωβουλευτές, προαναγγέλλοντας και την αποστολή γραπτής απάντησης από τον ίδιο τον κ.Έτινγκερ.
Τη διαβεβαίωση πως ο Γερμανός επίτροπος Γκίντερ Έτινγκερ εξέφρασε «πειστικά» τη «βαθύτατη λύπη του» για την «παρεξήγηση», έδωσε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Χοσέ Μπαρόζο στους ευρωβουλευτές, προαναγγέλλοντας και την αποστολή γραπτής απάντησης από τον ίδιο τον κ.Έτινγκερ. Σε επιστολή του προς τους ευρωβουλευτές, ο κ.Μπαρόζο απάντησε στην έκφραση διαμαρτυρίας για την πρόταση Έτινγκερ (σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Bild») να κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες των υπερχρεωμένων χωρών στα κτίρια των οργανισμών της ΕΕ. Περί τους 150 ευρωβουλευτές είχαν συνυπογράψει μια επιστολή που απευθυνόταν στην Επιτροπή, καταγγέλλοντας την ουσία των δηλώσεων και ζητώντας επανόρθωση ή παραίτηση.

Ο Γερμανός επίτροπος φέρεται να εξέφρασε τη λύπη του στον κ. Μπαρόζο, «για τις διαφορετικές εντυπώσεις που προκάλεσε η συνέντευξη και ως εκ τούτου για την παρεξήγηση που δημιουργήθηκε».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ