ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Στους ιδιώτες τμήμα της ακίνητης περιούσιας του δημοσίου

Δημοσίευση 29 Σεπτεμβρίου 2011, 17:22 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ιταλία: Στους ιδιώτες τμήμα της ακίνητης περιούσιας του δημοσίου
Facebook Twitter Whatsapp
Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών της Ιταλίας, κ. Τζούλιο Τρεμόντι, υποδεχόμενος σήμερα επενδυτές στη Ρώμη ανήγγειλε επίσημα, ότι ξεκινά η παραχώρηση τμήματος της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου, με σκοπό να μειωθεί το πάρα πολύ μεγάλο δημόσιο χρέος της Ιταλίας.
Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών της Ιταλίας, κ. Τζούλιο Τρεμόντι, υποδεχόμενος σήμερα επενδυτές στη Ρώμη ανήγγειλε επίσημα, ότι ξεκινά η παραχώρηση τμήματος της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου, με σκοπό να μειωθεί το πάρα πολύ μεγάλο δημόσιο χρέος της Ιταλίας. Αντίθετα με τα προαναγγελθέντα αυτής της υπουργικής εξαγγελίας, στο πλευρό του κ. Τρεμόντι δεν ήταν ο πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, που έχει προστριβές μαζί του.

Επίσης, στη συνάντηση Τρεμόντι-επενδυτών δεν επιτράπηκε στον Τύπο να είναι παρών. Ολες οι σχετικές πληροφορίες είναι του ειδησεογραφικού πρακτορείου Ansa.

"Κάνουμε, σήμερα κιόλας, την καταγραφή της ακίνητης περιουσίας, αυτή είναι η πρώτη από μια σειρά συναντήσεων", ανέφερε σύμφωνα με την ανωτέρω πηγή ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών.

Γίνεται, τώρα, λόγος και για παραχώρηση μεριδίων του δημοσίου σε ακίνητη περιουσία, πάντοτε σύμφωνα με το Ansa.

Το ιταλικό δημόσιο χρέος έχει εκτιναχθεί στα 1.900 δισ.ευρώ και αντιπροσωπεύει πια περίπου το 120% του ΑΕΠ της Ιταλίας.