ΔΙΕΘΝΗ

Νεκρός ιμάμης που αναζητούσαν οι ΗΠΑ

Δημοσίευση 30 Σεπτεμβρίου 2011, 12:34 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Νεκρός ιμάμης που αναζητούσαν οι ΗΠΑ
Facebook Twitter Whatsapp
Ο αμερικανο-υεμενίτης ριζοσπάστης ιμάμης Ανουάρ αλ-Αουλάκι, που συνδέεται με την αλ Κάιντα και καταζητείται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, σκοτώθηκε, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Άμυνας της Υεμένης.
Ο αμερικανο-υεμενίτης ριζοσπάστης ιμάμης Ανουάρ αλ-Αουλάκι, που συνδέεται με την αλ Κάιντα και καταζητείται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, σκοτώθηκε, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Άμυνας της Υεμένης. "Ο τρομοκράτης ηγέτης της αλ Κάιντα Ανουάρ αλ Αουλάκι σκοτώθηκε μαζί με μέλη της οργάνωσης που βρίσκονταν μαζί του", ανακοίνωσε εκπρόσωπος του υπουργείου, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση.

Το υπουργείο δεν διευκρίνισε τις συνθήκες θανάτου του αλ-Αουλάκι, όμως πηγές των φυλών δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι σκοτώθηκε στη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής νωρίς σήμερα εναντίον δύο οχημάτων που κινούνταν στην οδική αρτηρία ανάμεσα στο Μααρίμπ και την επαρχία Τζουφ, στα σύνορα με τη Σαουδική Αραβία.

Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό αν την επιδρομή πραγματοποίησαν δυνάμεις της Υεμένης ή αν ο αλ-Αουλάκι σκοτώθηκε από αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος. Ο αλ-Αουλάκι επέζησε αμερικανικής επίθεσης στην Υεμένη στις αρχές Μαΐου.

Ο αλ-Αουλάκι είχε εμπλακεί σε αποτυχημένη βομβιστική επίθεση εναντίον αεροσκάφους με προορισμό τις ΗΠΑ. Οι αμερικανικές αρχές τον είχαν καταχωρήσει στον κατάλογο των διεθνών τρομοκρατών, αλλά η Σαναά μέχρι τώρα φαινόταν απρόθυμη να κινηθεί εναντίον του.


Πήγη: ΑΠΕ-ΜΠΕ