ΔΙΕΘΝΗ

Το Βερολίνο διευκολύνει την αναγνώριση των ξένων διπλωμάτων

Δημοσίευση 30 Σεπτεμβρίου 2011, 14:23 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Το Βερολίνο διευκολύνει την αναγνώριση των ξένων διπλωμάτων
Facebook Twitter Whatsapp
Οι γερμανοί βουλευτές επικύρωσαν χθες το βράδυ ένα νόμο που έχει στόχο να διευκολύνει την αναγνώριση των ξένων διπλωμάτων, από τον οποίο θα επωφεληθούν αμέσως 300.000 άνθρωποι και μακροπρόθεσμα θα βοηθήσει τη Γερμανία να αντιμετωπίσει προβλήματα έλλειψης εργατικού δυναμικού.
Οι γερμανοί βουλευτές επικύρωσαν χθες το βράδυ ένα νόμο που έχει στόχο να διευκολύνει την αναγνώριση των ξένων διπλωμάτων, από τον οποίο θα επωφεληθούν αμέσως 300.000 άνθρωποι και μακροπρόθεσμα θα βοηθήσει τη Γερμανία να αντιμετωπίσει προβλήματα έλλειψης εργατικού δυναμικού. Αυτός ο "νόμος περί αναγνώρισης" εγγυάται τη χορήγηση εντός τριών μηνών μετά την κατάθεση των εγγράφων ενός ισότιμου γερμανικού τίτλου. Τα επαγγελματικά επιμελητήρια θα αναλάβουν το έργο αυτό.

Περίπου 300.000 άνθρωποι που είναι ήδη εγκατεστημένοι στη Γερμανία θα επωφεληθούν αμέσως, σύμφωνα με την κυβέρνηση. Στη χώρα πολλοί γιατροί, μηχανικοί ή τεχνικοί με διπλώματα από το εξωτερικό εργάζονται ως οδηγοί ταξί ή βοηθοί νοσηλευτών.

Πιο μακροπρόθεσμα, το Βερολίνο ελπίζει να καταστήσει έτσι τη χώρα πιο ελκυστική για μετανάστες με επαγγελματική εξειδίκευση.

Η Γερμανία έχει μεγάλη ανάγκη απ' αυτούς καθώς ορισμένες βιομηχανίες και ορισμένες περιφέρειες αντιμετωπίζουν έλλειψη εργατικού δυναμικού που επιδεινώνεται χρόνο με το χρόνο και αφορά κυρίως τους μηχανικούς, τους ειδικούς στην πληροφορική και άλλους επιστήμονες.