ΔΙΕΘΝΗ

Κατ'ιδίαν συνάντηση Ραντιτσόβα - Μέρκελ

Δημοσίευση 30 Σεπτεμβρίου 2011, 15:00 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Κατ'ιδίαν συνάντηση Ραντιτσόβα - Μέρκελ
Facebook Twitter Whatsapp
Η πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ιβέτα Ραντιτσόβα, η οποία δέχεται εγχωρίως αλλά και από τις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης πιέσεις προκειμένου να ταχθεί υπέρ της διεύρυνσης του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ), είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τη γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ στην Πολωνία, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην Μπρατισλάβα σήμερα.
Η πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ιβέτα Ραντιτσόβα, η οποία δέχεται εγχωρίως αλλά και από τις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης πιέσεις προκειμένου να ταχθεί υπέρ της διεύρυνσης του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ), είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τη γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ στην Πολωνία, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην Μπρατισλάβα σήμερα. Δεν δόθηκαν λεπτομέρειες για το τι συζήτησαν.

Η Ραντιτσόβα, η οποία προσπαθεί να ξεπεράσει το πρόβλημα της άρνησης του κόμματος Ελευθερίας και Αλληλεγγύης (SaS) να προκρίνει την κύρωση της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου απο το σλοβακικό κοινοβούλιο, αναμενόταν να ενημερώσει τους δημοσιογράφους αργότερα εντός της ημέρας.

Στο μεταξύ, το SaS ανακοίνωσε πριν απο λίγο ότι είναι ανοικτό σε συνομιλίες για την έγκριση του ΕΤΧΣ και πιστεύει πως μπορεί να βρεθεί μια λύση που να είναι αποδεκτή για την Ευρώπη και για τη Σλοβακία.