ΔΙΕΘΝΗ

Νεκροί όλοι οι επιβαίνοντες αεροσκάφους που συνετρίβη στη Σουμάτρα

Δημοσίευση 1 Οκτωβρίου 2011, 10:48 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Νεκροί όλοι οι επιβαίνοντες αεροσκάφους που συνετρίβη στη Σουμάτρα
Facebook Twitter Whatsapp
Νεκροί είναι και οι 18 επιβαίνοντες του αεροσκάφους που συνετρίβη στη Σουμάτρα, ανακοίνωσε ο Σουναρμπόβο Σάντι επικεφαλής της ινδονησιακής Υπηρεσίας Ερευνών και Διάσωσης.
Νεκροί είναι και οι 18 επιβαίνοντες του αεροσκάφους που συνετρίβη στη Σουμάτρα, ανακοίνωσε ο Σουναρμπόβο Σάντι επικεφαλής της ινδονησιακής Υπηρεσίας Ερευνών και Διάσωσης. Μετά πολλές αποτυχημένες προσπάθειες εξαιτίας των άσχημων καιρικών συνθηκών δύο ομάδες διασωστών κατάφεραν να φτάσουν στο σημείο του δυστυχήματος, απλώς για να διαπιστώσουν πως οι 14 επιβάτες, ανάμεσά τους τέσσερα παιδιά, και τα τέσσερα μέλη του πληρώματος είναι νεκροί.

Χθες Παρασκευή είχαν αναπτερωθεί οι ελπίδες ότι υπάρχουν επιζώντες, όταν η μητέρα μιας από τους επιβάτες δήλωσε πως είχε μια τηλεφωνική κλήση από την κόρη της. Ελικόπτερο των συνεργείων διάσωσης πέταξε πάνω από το σημείο και αναφέρθηκε πως το αεροσκάφος είναι σχεδόν άθικτο και η πόρτα ανοικτή.

Τα ελικόπτερα δεν μπορούσαν να προσγειωθούν εξαιτίας της τοπογραφίας και του άσχημου καιρού. «Η πρόσβαση στην περιοχή είναι εξαιρετικά δύσκολη, υπάρχουν μόνο βουνά και φαράγγια. Δεν υπάρχει κανένας δρόμος», επισήμανε χθες ο διευθυντής της υπηρεσίας Αερομεταφορών Χέρι Μπάκτι.

Το αεροσκάφος, ένα Casa C-212 απογειώθηκε την Πέμπτη από το Μεντάν της βόρειας Σουμάτρας και συνετρίβη λίγα λεπτά μετά την απογείωση, αφού εξέπεμψε σήμα κινδύνου, σε βουνό στην ίδια περιοχή.