ΔΙΕΘΝΗ

Νέα διαδήλωση των «Αγανακτισμένων» στη Γουόλ Στριτ

Δημοσίευση 1 Οκτωβρίου 2011, 12:47 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Νέα διαδήλωση των «Αγανακτισμένων» στη Γουόλ Στριτ
Facebook Twitter Whatsapp
Περίπου 2.000 άνθρωποι διαδήλωσαν ξανά χθες στη Νέα Υόρκη διαμαρτυρόμενοι για τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, πραγματοποιώντας πορεία από μια πλατεία- η οποία προ ημερών καταλήφθηκε-, κοντά στη Γουόλ Στριτ, ως το αρχηγείο της αστυνομικής διεύθυνσης της Νέας Υόρκης, μετέδωσε ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.
Περίπου 2.000 άνθρωποι διαδήλωσαν ξανά χθες στη Νέα Υόρκη διαμαρτυρόμενοι για τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, πραγματοποιώντας πορεία από μια πλατεία- η οποία προ ημερών καταλήφθηκε-, κοντά στη Γουόλ Στριτ, ως το αρχηγείο της αστυνομικής διεύθυνσης της Νέας Υόρκης, μετέδωσε ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου. Η διαδήλωση, θορυβώδης αλλά ειρηνική, ήταν η σημαντικότερη μετά την κατάληψη, πριν από αρκετές ημέρες, της πλατείας Λίμπερτι από τους διαδηλωτές που δηλώνουν ότι αντιτίθενται στο «σημερινό οικονομικό και πολιτικό κλίμα».

«Οι τραπεζίτες είναι όλοι ναζί», «οι άνθρωποι πάνω από τα κέρδη», και ακόμα «η αστυνομία της Νέας Υόρκης προστατεύει τους εκατομμυριούχους και τη Γουόλ Στριτ» ήταν ορισμένα από τα συνθήματα που φώναζαν οι διαδηλωτές, υπό την επιτήρηση ισχυρής δύναμης της αστυνομίας.

Την 24η Σεπτεμβρίου, περίπου 80 διαδηλωτές είχαν συλληφθεί.

Οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση αναφέρουν στον ιστότοπο www.occupywallst.org ότι εκπροσωπούν «συνδικάτα, φοιτητές, δασκάλους, οικογένειες και ανέργους».