ΔΙΕΘΝΗ

Ινδία: Πρώτη δημόσια εμφάνιση της Σόνιας Γκάντι μετά το χειρουργείο

Δημοσίευση 2 Οκτωβρίου 2011, 10:13 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ινδία: Πρώτη δημόσια εμφάνιση της Σόνιας Γκάντι μετά το χειρουργείο
Facebook Twitter Whatsapp
Η Σόνια Γκάντι επικεφαλής του Κόμματος του Κογκρέσου στην Ινδία έκανε σήμερα την πρώτη της δημόσια εμφάνιση από την ημέρα που επέστρεψε από τις ΗΠΑ, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για μια πάθηση η οποία παραμένει μυστική.
Η Σόνια Γκάντι επικεφαλής του Κόμματος του Κογκρέσου στην Ινδία έκανε σήμερα την πρώτη της δημόσια εμφάνιση από την ημέρα που επέστρεψε από τις ΗΠΑ, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για μια πάθηση η οποία παραμένει μυστική. Η Γκάντι φαινόταν λίγο αδύναμη όταν παραβρέθηκε σε τελετή στη μνήμη του Μαχάτμα Γκάντι με την ευκαιρία της επετείου της γέννησής του.

Σύμφωνα με εικόνες που μετέδωσε η ινδική τηλεόραση, η Σόνια Γκάντι συμμετείχε και σε σύντομη προσευχή μαζί με άλλους πολιτικούς ηγέτες.

Η απουσία της 64χρονης Γκάντι συνέπεσε με την κατακόρυφη πτώση της δημοτικότητας του κεντροαριστερού κόμματός της και τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις κατά της διαφθοράς από την δεκαετία του '70.

Η Γκάντι επέστρεψε στην Ινδία στις αρχές Σεπτεμβρίου, αλλά από τότε δεν έχει γίνει γνωστή καμιά επίσημη πληροφορία για τη ασθένεια της. Αρκετά μέσα ενημέρωσης της χώρας έκαναν λόγο για καρκίνο και για θεραπεία σε εξειδικευμένο νοσοκομείο της Νέας Υόρκης.

Η ιταλικής καταγωγής Σόνια Γκάντι είναι η χήρα του πρώην πρωθυπουργού της χώρας Ρατζίβ Γκάντι, ο οποίος δολοφονήθηκε το 1991. Ο γιός τους Ραχούλ πιστεύεται ότι θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός της Ινδίας αν το Κόμμα του Κογκρέσου κερδίσει τις εκλογές του 2014.