ΔΙΕΘΝΗ

Στη Σομαλία η απαχθείσα Γαλλίδα

Δημοσίευση 2 Οκτωβρίου 2011, 11:33 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Στη Σομαλία η απαχθείσα Γαλλίδα
Facebook Twitter Whatsapp
Η 66χρονη Γαλλίδα που απήχθη χθες κοντά στο νησί Λάμου της Κένυας βρίσκεται στη Σομαλία, δήλωσε ο επικεφαλής της διοίκησης του νησιού Στίβεν Ικούα και πρόσθεσε πως οι έρευνες των αστυνομικών συνεχίζονται σήμερα στα σύνορα των δύο χωρών.
Η 66χρονη Γαλλίδα που απήχθη χθες κοντά στο νησί Λάμου της Κένυας βρίσκεται στη Σομαλία, δήλωσε ο επικεφαλής της διοίκησης του νησιού Στίβεν Ικούα και πρόσθεσε πως οι έρευνες των αστυνομικών συνεχίζονται σήμερα στα σύνορα των δύο χωρών. «Βρίσκεται ήδη στη Σομαλία, μπορώ να το επιβεβαιώσω», τόνισε ο Ικούα και πρόσθεσε πως η απαγωγή της πραγματοποιήθηκε από μέλη της οργάνωσης Σεμπάμ, των σομαλών ισλαμιστών ανταρτών.

Η κενυατική αστυνομία παραδέχτηκε ότι δεν κατάφερε να εντοπίσει και να απελευθερώσει την Γαλλίδα που ονομάζεται Μαρί Ντεντιέ, είναι ανάπηρη και ζούσε το μεγαλύτερο διάστημα του χρόνου στο νησί Μάντα στην περιοχή.

«Δεν την βρήκαμε, όμως ασφαλίσαμε τα σύνορα για να μην συμβεί ξανά κάτι τέτοιο», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της επαρχίας Αγκρέι Αντόλι.

Ο εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών Μπερνάρ Βαλερό εξέφρασε χθες φόβους για την υγεία της γυναίκας, η οποία, όπως επισήμανε, ακολουθεί φαρμακευτική αγωγή.