ΔΙΕΘΝΗ

Ένας ομογενής μεταξύ των ισχυρότερων στην Αυστραλία

Δημοσίευση 2 Οκτωβρίου 2011, 13:43 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ένας ομογενής μεταξύ των ισχυρότερων στην Αυστραλία
Facebook Twitter Whatsapp
Ένας ομογενής συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο των πιο ισχυρών Αυστραλών, που παρουσίασε η οικονομική εφημερίδα The Australian Financial Review. Πρόκειται για τον Άντριου Δημητρίου, επικεφαλής του αυστραλιανού φούτμπολ (AFL), του δημοφιλέστερου αθλήματος στην Αυστραλία.
Ένας ομογενής συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο των πιο ισχυρών Αυστραλών, που παρουσίασε η οικονομική εφημερίδα The Australian Financial Review. Πρόκειται για τον Άντριου Δημητρίου, επικεφαλής του αυστραλιανού φούτμπολ (AFL), του δημοφιλέστερου αθλήματος στην Αυστραλία. Σύμφωνα με την κριτική επιτροπή, μέλος της οποίας είναι ο ομογενής πρώην Φιλελεύθερος βουλευτής και νυν ακαδημαϊκός, Πέτρος Γεωργίου, ο Αντ. Δημητρίου ως επικεφαλής ενός αθλήματος που «λατρεύεται σαν θρησκεία» στην Αυστραλία έχει τεράστια επιρροή πολιτική, οικονομική και πολιτιστική.

Το πρωτάθλημα του AFL, συμπεριλαμβάνει 17 ομάδες σε όλη την Αυστραλία και η κάθε μια απ' αυτές αριθμεί περισσότερα από 40.000 μέλη. Ο Δημητρίου έχει εξασφαλίσει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια για τις ομάδες, μέσω των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Τέτοια είναι η δύναμη του συγκεκριμένου αθλήματος και μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός πως τον τελικό του Σαββάτου μεταξύ των ομάδων του Τζιλόγκ και του Κόλιγουντ, στο MCG της Μελβούρνης, παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες παρακολούθησαν 100.000 θεατές και πολλά εκατομμύρια τηλεθεατές στην Αυστραλία και το εξωτερικό ([ρωταθλήτρια στέφθηκε η ομάδα του Τζιλόγκ).

Όμως, με τον Δημητρίου επικεφαλής το συγκεκριμένο άθλημα δεν περιορίζεται στον αθλητισμό. Κάνει καμπάνιες και σε κοινωνικά θέματα, όπως την πάταξη του ρατσισμού και της οικογενειακής βίας, κατά των ναρκωτικών κ.α.

Σύμφωνα με την The Australian Financial Review, η πιο ισχυρή Αυστραλή είναι η πρωθυπουργός Τζούλια Γκίλαρντ, ενώ μεταξύ των ισχυρότερων Αυστραλών είναι και ο Ρούπερτ Μέρντοχ, λόγω της επιρροής που ασκούν τα μέσα ενημέρωσης που διαθέτει. Και μπορεί η πρωθυπουργός να είναι ισχυρότερη από τον κ. Δημητρίου, αλλά ο τελευταίος εισπράττει εξαπλάσιο μισθό από αυτόν της πρωθυπουργού.

Ο μισθός του κ. Δημητρίου, από 560.000 δολάρια που ήταν το 2004, αυξήθηκε κατά 275% και έφτασε τα 2.100.000 δολάρια φέτος. Την ίδια στιγμή, ο ετήσιος μισθός της πρωθυπουργού, Τζούλια Γκίλαρντ, είναι 365.922 δολάρια.