ΔΙΕΘΝΗ

Το Τελ Αβίβ διαψεύδει ότι υπάρχει διπλωματική κρίση με την Γερμανία

Δημοσίευση 2 Οκτωβρίου 2011, 14:51 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Το Τελ Αβίβ διαψεύδει ότι υπάρχει διπλωματική κρίση με την Γερμανία
Facebook Twitter Whatsapp
Το γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου αρνήθηκε σήμερα με επίσημη ανακοίνωση, ότι υπάρχει η οποιαδήποτε διπλωματική κρίση με τη γερμανική κυβέρνηση και την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.
Το γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου αρνήθηκε σήμερα με επίσημη ανακοίνωση, ότι υπάρχει η οποιαδήποτε διπλωματική κρίση με τη γερμανική κυβέρνηση και την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ. "Οι σχέσεις με τη γερμανική κυβέρνηση και την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ είναι καλές και πολύ στενές. Και όταν οι διαφορές προκύπτουν, συζητώνται με θετική διάθεση", αναφέρει στην ανακοίνωση του το πρωθυπουργικό γραφείο.

Η ίδια πηγή επέκρινε τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ότι "βιάζονται να μιλήσουν για κρίση στις σχέσεις με τη Γερμανία, όπως το είχαν κάνει και με τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα", ο οποίος υπογράμμισε την υποστήριξη στο Ισραήλ στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στις 21 Σεπτεμβρίου.

Η καγκελάριος εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της την Παρασκευή κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον κ. Νετανιάχου, μετά την ανακοίνωση από το Ισραήλ της οικοδόμησης 1.100 κατοικιών στη συνοικία εποικισμού Τζίλο στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, η οποία προσαρτήθηκε μετά την κατάληψή της τον Ιούνιο του 1967.

"Δεν καταλαβαίνω καθόλου" αυτήν την ανακοίνωση, που έρχεται "λίγες μόλις μέρες μετά την πρόταση του Κουαρτέτου" για την επανέναρξη των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, δήλωσε σύμφωνα με ανακοίνωση της καγκελαρίας.

"Η βάση (αυτών των διαπραγματεύσεων) πρέπει να είναι η διακήρυξη που εγκρίθηκε από το Κουαρτέτο για τη Μέση Ανατολή (ΗΠΑ, ΕΕ, ΟΗΕ και Ρωσία) στις 23 Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη", επέμεινε η καγκελάριος στη διάρκεια αυτής της τηλεφωνικής συνομιλίας.

Το Κουαρτέτο πρότεινε την περασμένη Παρασκευή στους Ισραηλινούς και τους Παλαιστίνιους να επαναλάβουν τις ειρηνευτικές συνομιλίες με στόχο την επίτευξη στο τέλος του 2012 μιας τελικής συμφωνίας.