ΔΙΕΘΝΗ

Aπό γκάφα σε γκάφα ο Πέρι: Θα έστελνε στρατό στο Μεξικό!

Δημοσίευση 2 Οκτωβρίου 2011, 15:07 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Aπό γκάφα σε γκάφα ο Πέρι: Θα έστελνε στρατό στο Μεξικό!
Facebook Twitter Whatsapp
Μέχρι και τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις «επιστράτευσε» ο κυβερνήτης του Τέξας Ρικ Πέρι στον αγώνα του να πάρει το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών για τις προεδρικές εκλογές του 2012, δεσμευόμενος πως είναι πρόθυμος να χρησιμοποιήσει ακόμη και τον στρατό των ΗΠΑ για την καταπολέμηση των καρτέλ ναρκωτικών.
Μέχρι και τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις «επιστράτευσε» ο κυβερνήτης του Τέξας Ρικ Πέρι στον αγώνα του να πάρει το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών για τις προεδρικές εκλογές του 2012, δεσμευόμενος πως είναι πρόθυμος να χρησιμοποιήσει ακόμη και τον στρατό των ΗΠΑ για την καταπολέμηση των καρτέλ ναρκωτικών. O Πέρι ανέφερε πως θα συνεργαζόταν, από το Λευκό Οίκο, με το Μεξικό για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος με τον ίδιο τρόπο που η Ουάσινγκτον συνεργάζεται με την Κολομβία για την αντιμετώπιση του εμπορίου ναρκωτικών -όπου στελέχη του Αμερικανικού στρατού εμπλέκονται στην εκπαίδευση των κολομβιανών δυνάμεων ασφαλείας.

«Καταφέραμε να σταματήσουμε τα καρτέλ στην κολομβία με συντονισμένες προσπάθειες» υποστήριξε ο Πέρι σε ομιλία του στο Νιού Χάμσαϊρ, σημειώνοντας πως «ίσως χρειαστεί η βοήθεια του στρατού μας».

Το Μεξικό λαμβάνει οικονομική στήριξη από τις ΗΠΑ για την καταπολέμηση των κυκλωμάτων ναρκωτικών, τα οποία διοχευτεύουν την «παραγωγή» τους βόρεια των συνόρων, αλλά αντιτίθεται σθεναρά σε οποιαδήποτε εμπλοκή του αμερικανικού στρατού στην επικράτειά του.

Η πρόταση του Πέρι, που αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις στο Μεξικό, είναι η δεύτερη γκάφα του υποψηφίου στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής, έπειτα από άστοχη απάντησή του σε ερώτημα για το Αφγανιστάν.

Πηγή: In.gr