ΔΙΕΘΝΗ

Οι Παλαιστίνιοι ζήτησαν «πάγωμα» του ισραηλινού εποικισμού πριν τις διαπραγματεύσεις

Δημοσίευση 2 Οκτωβρίου 2011, 16:07 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Οι Παλαιστίνιοι ζήτησαν «πάγωμα» του ισραηλινού εποικισμού πριν τις διαπραγματεύσεις
Facebook Twitter Whatsapp
Οι Παλαιστίνιοι ζήτησαν και πάλι σήμερα πάγωμα του ισραηλινού εποικισμού ως απάντηση στην θετική αντίδραση του Ισραήλ στην πρόταση του Κουαρτέτου της Μέσης Ανατολής για την επανάληψη των ειρηνευτικών συνομιλιών.
Οι Παλαιστίνιοι ζήτησαν και πάλι σήμερα πάγωμα του ισραηλινού εποικισμού ως απάντηση στην θετική αντίδραση του Ισραήλ στην πρόταση του Κουαρτέτου της Μέσης Ανατολής για την επανάληψη των ειρηνευτικών συνομιλιών. «Εάν (ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου) αποδέχεται την ανακοίνωση του Κουαρτέτου, τότε πρέπει να ανακοινώσει έναν τερματισμό του εποικισμού, συμπεριλαμβανομένης της φυσικής ανάπτυξης, και να αποδεχθεί την αρχή των συνόρων του 1967, διότι είναι σαφώς αυτό που ζήτησε το Κουαρτέτο», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο παλαιστίνιος διαπραγματευτής Σάεμπ Ερεκάτ.

Σε μια σύντομη ανακοίνωση από το γραφείο του, ο κ. Νετανιάχου δέχτηκε ευνοϊκά σήμερα την ανακοίνωση του Κουαρτέτου για τη Μέση Ανατολή (ΗΠΑ, ΕΕ, ΟΗΕ και Ρωσία) για την επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών και κάλεσε τους Παλαιστίνιους να επαναλάβουν τις απευθείας συνομιλίες «χωρίς καθυστέρηση».

Το ισραηλινό ανακοινωθέν είναι "ένας ελιγμός που έχει ως στόχο να εξαπατήσει τη διεθνή κοινότητα", δήλωσε ο Ερεκάτ, σε τηλεφωνική επικοινωνία από το Κάιρο, όπου συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου, Νάμπιλ αλ Αράμπι.