ΔΙΕΘΝΗ

Αίγυπτος: Με καταθέσεις στρατηγών συνεχίστηκε η δίκη του Μουμπάρακ

Δημοσίευση 2 Οκτωβρίου 2011, 17:34 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Αίγυπτος: Με καταθέσεις στρατηγών συνεχίστηκε η δίκη του Μουμπάρακ
Facebook Twitter Whatsapp
Ο ανατραπείς πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ δεν έχει ζητήσει από τον στρατό να πυροβολήσει τα πλήθη που διαδήλωναν εναντίον του στις αρχές του χρόνου, διαβεβαίωσε σήμερα ο επικεφαλής της στρατιωτικής εξουσίας στην Αίγυπτο, στρατάρχης Χουσέιν Ταντάουι.
Ο ανατραπείς πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ δεν έχει ζητήσει από τον στρατό να πυροβολήσει τα πλήθη που διαδήλωναν εναντίον του στις αρχές του χρόνου, διαβεβαίωσε σήμερα ο επικεφαλής της στρατιωτικής εξουσίας στην Αίγυπτο, στρατάρχης Χουσέιν Ταντάουι. «Οι ένοπλες δυνάμεις μάχονται για την Αίγυπτο και όχι για λογαριασμό του οποιουδήποτε», δήλωσε κατά τα εγκαίνια βιομηχανικών εγκαταστάσεων στην περιοχή του Φαγιούμ, νότια του Καΐρου.

«Μαρτυράς μου είναι ο θεός και είπα την αλήθεια. Κανείς δεν μας ζήτησε να πυροβολήσουμε και ποτέ δεν θα πυροβολούσαμε» κατά του λαού, δήλωσε ο στρατάρχης Ταντάουι, ο οποίος ήταν υπουργός Άμυνας του κ. Μουμπάρακ κατά τη διάρκεια της εξέγερσης που οδήγησε στην αποχώρηση του τελευταίου από την εξουσία στις 11 Φεβρουαρίου.

Ο στρατάρχης Ταντάουι εμφανίστηκε κεκλεισμένων των θυρών ως μάρτυρας στις 24 Σεπτεμβρίου στη δίκη του κ. Μουμπάρακ στο Κάιρο, η οποία επίσης θα πρέπει να καταδείξει το κατά πόσον ο πρώην πρόεδρος είχε εμπλακεί στις διαταγές που δόθηκαν στην αστυνομία να πυροβολήσει κατά των διαδηλωτών στη διάρκεια των επεισοδίων.