ΔΙΕΘΝΗ

Άνοιξαν οι κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές στο Ιράν

Δημοσίευση 2 Μαρτίου 2012, 08:02 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Άνοιξαν οι κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές στο Ιράν
Facebook Twitter Whatsapp
Περισσότεροι από 48 εκατομμύρια ψηφοφόροι καλούνται σήμερα να εκλέξουν τους 290 βουλευτές του Μαζλίς, του ιρανικού κοινοβουλίου, στο οποίο αναμένεται ότι θα συνεχίσουν να κυριαρχούν οι κυβερνώντες συντηρητικοί.  
Περισσότεροι από 48 εκατομμύρια ψηφοφόροι καλούνται σήμερα να εκλέξουν τους 290 βουλευτές του Μαζλίς, του ιρανικού κοινοβουλίου, στο οποίο αναμένεται ότι θα συνεχίσουν να κυριαρχούν οι κυβερνώντες συντηρητικοί.   Ο κρατικός ραδιοσταθμός μετέδωσε πως τα εκλογικά τμήματα άνοιξαν για τους ψηφοφόρους στις 8 π.μ. (06:30 ώρα Ελλάδας) και πρόκειται να κλείσουν στις 6 μ.μ. (16:30 ώρα Ελλάδας), αν και η διάρκεια της ψηφοφορίας είχε παραταθεί σε προηγούμενες εκλογές. Περίπου 47.000 κάλπες έχουν στηθεί σε όλη τη χώρα. Τα αποτελέσματα πρόκειται να γίνουν γνωστά σε δύο ή τρεις ημέρες, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.  
   
Περίπου 3.400 υποψήφιοι συμμετέχουν στις εκλογές αυτές, τις οποίες μποϊκοτάρουν τα κύρια κινήματα της μεταρρυθμιστικής αντιπολίτευσης σε διαμαρτυρία για τη σκληρή καταστολή της οποίας υπήρξαν θύματα μετά την αμφισβητούμενη επανεκλογή του προέδρου Μαχμούντ Αχμαντινεζάντ το 2009.  
   
Στο πλαίσιο αυτό και ενώ το Ιράν δέχεται αυξανόμενη διεθνή πίεση για το επίμαχο πυρηνικό πρόγραμμά του, το κύριο στοίχημα αυτών των εκλογών θα είναι για το καθεστώς να μπορέσει να επιδείξει μια υψηλή συμμετοχή των ψηφοφόρων.  
   
Οι κύριοι ηγέτες και τα επίσημα μέσα ενημέρωσης έχουν πολλαπλασιάσει τις εκκλήσεις για μαζική συμμετοχή, η οποία εμφανίζεται ως απάντηση στις ισραηλινές στρατιωτικές απειλές και στις προσπάθειες των Δυτικών εδώ και δύο χρόνια να πιέσουν το Ιράν με σκληρές οικονομικές και χρηματοπιστωτικές κυρώσεις.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr