ΔΙΕΘΝΗ

Πάτρικ Ντέρινγκ: Οι Έλληνες να πουν ευχαριστώ στους Γερμανούς!

Δημοσίευση 4 Μαρτίου 2012, 16:32 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Πάτρικ Ντέρινγκ: Οι Έλληνες να πουν ευχαριστώ στους Γερμανούς!
Facebook Twitter Whatsapp
Ο νέος Γενικός Γραμματέας του κόμματος των Φιλελευθέρων (FDP), Πάτρικ Ντέρινγκ,  δηλώνει σε συνέντευξή του στην  εφημερίδα «Bild am Sonntag» ότι μόνο η  Ελλάδα μπορεί να αποφασίσει, αν θα φύγει από την ευρωζώνη.
Ο νέος Γενικός Γραμματέας του κόμματος των Φιλελευθέρων (FDP), Πάτρικ Ντέρινγκ,  δηλώνει σε συνέντευξή του στην  εφημερίδα «Bild am Sonntag» ότι μόνο η  Ελλάδα μπορεί να αποφασίσει, αν θα φύγει από την ευρωζώνη. Οι σχετικές δηλώσεις του:«Αντιλαμβάνομαι πλήρως το γεγονός ότι οι πολίτες αγωνιούν λόγω του ύψους της χρηματικής βοήθειας (για την Ελλάδα) και για την εξάρτηση από τις χρηματαγορές. Ωστόσο ως οικονομολόγος καταλήγω στο συμπέρασμα ότι μία χρεοκοπία και αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ θα είχε για μας χειρότερες συνέπειες απ’ ότι οποιοδήποτε πακέτο οικονομικής βοήθειας».«Οι πολιτικοί που εκλέγονται στη Γερμανία θα πρέπει να νοιαζόμαστε για αποφάσεις που έχουμε να λάβουμε εμείς εδώ. Δε χρειάζεται να σπάμε το κεφάλι μας για αποφάσεις που η Ελλάδα μπορεί να λάβει μόνη της.

Κρίσιμης σημασίας είναι το γεγονός ότι οι Έλληνες τώρα εφαρμόζουν όσα έχουν υποσχεθεί. Ωστόσο η υπομονή των εταίρων, τόσο στη Γερμανία όσο και σε ολόκληρη την Ευρώπη, δέχθηκε στο μεταξύ μεγάλο πλήγμα. Εξ’ ου και ισχύει το εξής: Μόνο όταν γίνουν περισσότερα, θα υπάρξει και περισσότερη βοήθεια».«Οι περισσότεροι Έλληνες αναγνωρίζουν την προσφορά μας. Ωστόσο κάποιοι πολιτικοί, προ πάντων της αντιπολίτευσης, προτιμούν να βρίζουν την Ευρώπη παρά να κατονομάζουν τα δικά τους σφάλματα.

Με θλίβει το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα απ’ όσες βρίσκονται σε δυσκολία που δεν υπάρχει ευρεία συμμαχία που να υποστηρίξει την εφαρμογή των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων. Ποτέ δεν είναι αργά για έναν λόγο ευχαριστίας και αναγνώρισης για την αλληλεγγύη που επιδεικνύουν οι Γερμανοί και άλλοι Ευρωπαίοι. Έτσι, ο Έλληνας πρόεδρος θα μπορούσε να συμβάλει στο να πέσουν οι τόνοι παρά να οξύνει τη διαμάχη».

Πηγή: tovima.gr

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr