ΔΙΕΘΝΗ

Ανησυχία στο Τόκιο για την αύξηση του κινεζικού στρατιωτικού προϋπολογισμού

Δημοσίευση 5 Μαρτίου 2012, 12:20 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ανησυχία στο Τόκιο για την αύξηση του κινεζικού στρατιωτικού προϋπολογισμού
Facebook Twitter Whatsapp
Την έντονη ανησυχία της εξέφρασε η Ιαπωνία μετά την ανακοίνωση για τη μεγάλη αύξηση του στρατιωτικού προϋπολογισμού της Κίνας και ζητεί μεγαλύτερη διαφάνεια στις πραγματικές δαπάνες της χώρα αυτής στον αμυντικό τομέα.  
Την έντονη ανησυχία της εξέφρασε η Ιαπωνία μετά την ανακοίνωση για τη μεγάλη αύξηση του στρατιωτικού προϋπολογισμού της Κίνας και ζητεί μεγαλύτερη διαφάνεια στις πραγματικές δαπάνες της χώρα αυτής στον αμυντικό τομέα.   «Ανησυχούμε για τη διψήφια αύξηση του κινεζικού στρατιωτικού προϋπολογισμού και θα παρακολουθήσουμε με προσοχή την εξέλιξη της κατάστασης», δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Οσάμου Φουτζιμούρα στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Τόκιο.  
    
Σε ομιλία του ενώπιον του κοινοβουλίου, ο κινέζος πρωθυπουργός Γουέν Τζιαμπάο ανακοίνωσε μια αύξηση κατά 11,2% των στρατιωτικών δαπανών της Κίνας ώστε οι ένοπλες δυνάμεις της να μπορούν «να κερδίσουν τοπικούς πολέμους».   
   
Η δήλωση αυτή δεν καθησυχάζει τους γείτονες της Κίνας, ιδιαίτερα την Ιαπωνία, που ανησυχούν για τις εδαφικές φιλοδοξίες του Πεκίνου που ενδέχεται να οδηγήσουν σε αύξηση των συγκρούσεων θαλάσσιας κυριαρχίας.  
   
Η κεντροαριστερή εφημερίδα «Ασάχι Σιμπούν», επικαλούμενη «υψηλόβαθμο κινέζο αξιωματούχο», εξέφρασε αμφιβολίες για την ειλικρίνεια των προηγούμενων κινεζικών στρατιωτικών προϋπολογισμών, υποστηρίζοντας πως οι πραγματικές δαπάνες είναι πιο υψηλές.  

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr