ΔΙΕΘΝΗ

Ολλανδία: Δημοψήφισμα για έξοδο τη χώρας από το ευρώ ζητεί η ακροδεξιά

Δημοσίευση 5 Μαρτίου 2012, 19:05 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ολλανδία: Δημοψήφισμα για έξοδο τη χώρας από το ευρώ ζητεί η ακροδεξιά
Facebook Twitter Whatsapp
Υπέρ της εξόδου της Ολλανδίας από το ευρώ και της επιστροφής της στο φιορίνι τάχθηκε ο αρχηγός του ολλανδικού ακροδεξιού κόμματος Χέερτ Βίλντερς, ζητώντας μάλιστα τη διενέργεια δημοψηφίσματος για το λόγο αυτό.
Υπέρ της εξόδου της Ολλανδίας από το ευρώ και της επιστροφής της στο φιορίνι τάχθηκε ο αρχηγός του ολλανδικού ακροδεξιού κόμματος Χέερτ Βίλντερς, ζητώντας μάλιστα τη διενέργεια δημοψηφίσματος για το λόγο αυτό. «Παλαιότερα ήμασταν πολύ περήφανοι για το φιορίνι, το ωραιότερο νόμισμα της Ευρώπης», ανέφερε ο Βίλντερς, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Χάγη, καλώντας την ολλανδική κυβέρνηση να οργανώσει δημοψήφισμα για την έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη. Επικαλούμενος έρευνα που έγινε για λογαριασμό του κόμματός του (Κόμμα για την Ελευθερία, PVV), ο Βίλντερς υποστήριξε ότι «το ευρώ δεν είναι νόμισμα» και ότι «στοιχίζει λεφτά». Υπογράμμισε ακόμη ότι τα μειονεκτήματά του, όπως η επιβράδυνση της ανάπτυξης και η μείωση των καταναλωτικών δαπανών ήταν πιο σοβαρά από τα πλεονεκτήματα, δηλαδή τη μείωση του κόστους λόγω της ισοτιμίας και την ανάπτυξη του τομέα εισαγωγών-εξαγωγών.

Ο ίδιος εξέφρασε μάλιστα την εκτίμηση ότι η απώλεια περίπου 51 δισ. ευρώ που θα είχε η χώρα από την έξοδό της από την ευρωζώνη θα αντισταθμιζόταν από τα χρήματα που θα μπορούσε να εξοικονομήσει η Ολλανδία εάν δεν δαπανούσε ποσά για να «σώσει» ή να «βοηθήσει» την Ελλάδα, την Ιταλία, την Πορτογαλία και την Ισπανία. «Με το φιορίνι θα ήμασταν και πάλι κύριοι των χρημάτων μας», κατέληξε.

Το PVV έχει ταχθεί κατά της χορήγησης «πακέτων βοήθειας» στην Ελλάδα. Το κόμμα εν συμμετέχει στη φιλελεύθερη κυβέρνηση του Μαρκ Ρούτε αλλά την στηρίζει με τους 24 βουλευτές που διαθέτει στην 150μελή Βουλή.

Πηγή: naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr