ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανοί εγκαταλείπουν την καριέρα τους για να γίνουν ιερείς!

Δημοσίευση 7 Μαρτίου 2012, 14:44 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Γερμανοί εγκαταλείπουν την καριέρα τους για να γίνουν ιερείς!
Facebook Twitter Whatsapp

Κάποιοι Γερμανοί μεσήλικες αποφασίζουν να επενδύσουν σε ένα ακριβό αυτοκίνητο, όμως υπάρχουν και άλλοι, σε μια κοινότητα στα νότια της χώρας, οι οποίοι εγκαταλείπουν την καριέρα τους, τα χρήματα και παν τι το εγκόσμιον για να γίνουν ιερείς. 

Κάποιοι Γερμανοί μεσήλικες αποφασίζουν να επενδύσουν σε ένα ακριβό αυτοκίνητο, όμως υπάρχουν και άλλοι, σε μια κοινότητα στα νότια της χώρας, οι οποίοι εγκαταλείπουν την καριέρα τους, τα χρήματα και παν τι το εγκόσμιον για να γίνουν ιερείς.  Στην επισκοπή του Ρότενμπεργκ-Στουτγάρδης, ένας δικηγόρος, ένας γιατρός, ένας μάνατζερ και ένας δάσκαλος είναι οι τελευταίοι Γερμανοί που προστέθηκαν στη λίστα εκείνων που εγκατέλειψαν την δουλειά τους για να γίνουν ιερείς.
 
Εγκαταλείποντας τον τρόπο ζωής που είχαν για χάρη της εκκλησίας, οι δέκα ανύπανδροι, οι περισσότεροι ηλικίας από 30 ως 50 ετών, ενισχύουν την επικρατούσα άποψη στον δυτικό πολιτισμό που θέλει τους άνδρες να περνούν την κρίση της μέσης ηλικίας παίρνοντας παρορμητικές αποφάσεις. 

Η επισκοπή, όπου την περασμένη εβδομάδα χειροτονήθηκαν διάκονοι οι συγκεκριμένοι άνδρες-- το πρώτο βήμα για να γίνουν ιερείς-- ανακοίνωσε ότι αυτό εντάσσεται στη γενικότερη επικρατούσα τάση.  

Η Καθολική Εκκλησία στη Γερμανία, όπως και σε άλλες χώρες, έχει έλλειψη από ιερείς και οι Γερμανοί επίσκοποι εκτιμούν ότι τα δύο τρίτα όλων των ενοριών στη χώρα δεν θα έχουν τον δικό τους ιερέα μέχρι το 2020.  

Τον περασμένο χρόνο πολλοί εξέχοντες καθολικοί πολιτικοί κάλεσαν τους Γερμανούς επισκόπους να ασκήσουν πίεση στον πάπα Βενέδικτο ώστε να αλλάξει η πολιτική της Εκκλησίας και να χειροτονούνται και έγγαμοι προκειμένου να καλυφθούν τα κενά σε ιερείς.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr