ΔΙΕΘΝΗ

Tην παραίτηση του προέδρου της Πορτογαλίας Καβάκο Σίλβα ζητούν 40.000 πολίτες

Δημοσίευση 7 Μαρτίου 2012, 17:43 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Tην παραίτηση του προέδρου της Πορτογαλίας Καβάκο Σίλβα ζητούν 40.000 πολίτες
Facebook Twitter Whatsapp
Εκπρόσωποι μίας πρωτοβουλίας των Πορτογάλων πολιτών επέδωσαν σήμερα στο κοινοβούλιο της χώρας μία αίτηση την οποία έχουν υπογράψει περίπου 40.000 άνθρωποι με την οποία ζητούν την παραίτηση του προέδρου Ανίμπαλ Καβάκο Σίλβα, ο οποίος είχε προκαλέσει σάλο όταν παραπονέθηκε ότι έχει μειωθεί το εισόδημά του.
Εκπρόσωποι μίας πρωτοβουλίας των Πορτογάλων πολιτών επέδωσαν σήμερα στο κοινοβούλιο της χώρας μία αίτηση την οποία έχουν υπογράψει περίπου 40.000 άνθρωποι με την οποία ζητούν την παραίτηση του προέδρου Ανίμπαλ Καβάκο Σίλβα, ο οποίος είχε προκαλέσει σάλο όταν παραπονέθηκε ότι έχει μειωθεί το εισόδημά του. Οι δηλώσεις αυτές του 72χρονου προέδρου  φανερώνουν την ιδιαίτερη "έλλειψη κατανόησης και σεβασμού" από την πλευρά του Πορτογάλου προέδρου και αποδεικνύουν ότι πλέον δεν είναι ικανός να εκπροσωπεί το έθνος, όπως αναφέρει η αίτηση, με τους πολίτες να έχουν αρχίσει να υπογράφουν από τον Ιανουάριο.

Στις 20 Ιανουαρίου ο Καβάκο Σίλβα προκάλεσε πολλές αντιδράσεις όταν παραπονέθηκε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ότι μία από τις συντάξεις που λαμβάνει μειώθηκε στα 1.300 ευρώ, την ώρα που η μέση σύνταξη στην Πορτογαλία είναι 400 ευρώ το μήνα.

Το 2011 ο Πορτογάλος πρόεδρος είχε δηλώσει ότι το εισόδημά του, που αποτελείται από πολλές συντάξεις, ξεπερνά τα 10.000 ευρώ το μήνα. Γι' αυτό το λόγο αρνήθηκε να λάβει την προεδρική αποζημίωση ύψους 6.523 ευρώ μηνιαίως, καθώς βάσει ενός νόμου που υιοθετήθηκε το 2011 οι κρατικοί αξιωματούχοι δεν μπορούν να λαμβάνουν ταυτόχρονα μισθό και σύνταξη.

Μετά το σχόλιό του ο Καβάκο Σίλβα προσπάθησε να δικαιολογηθεί λέγοντας ότι αυτό που εννοούσε είναι ότι κάνει και εκείνος θυσίες για να αντιμετωπιστεί η οικονομική κρίση στην Πορτογαλία, όμως δεν έπεισε κανέναν. Το αντίθετο...

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr