ΔΙΕΘΝΗ

Η Κίνα επιθυμεί «ειρηνικές σχέσεις» με τις ΗΠΑ

Δημοσίευση 7 Μαρτίου 2012, 21:07 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Η Κίνα επιθυμεί «ειρηνικές σχέσεις» με τις ΗΠΑ
Facebook Twitter Whatsapp
Ειρηνικές σχέσεις με τις ΗΠΑ δηλώνει πως επιθυμεί η Κίνα, καλώντας τις να «τιμήσουν τις δεσμεύσεις τους» όσον αφορά το θέμα του Θιβέτ και της Ταϊβάν, σύμφωνα με σημερινή τοποθέτηση του επικεφαλής της διπλωματίας της.
Ειρηνικές σχέσεις με τις ΗΠΑ δηλώνει πως επιθυμεί η Κίνα, καλώντας τις να «τιμήσουν τις δεσμεύσεις τους» όσον αφορά το θέμα του Θιβέτ και της Ταϊβάν, σύμφωνα με σημερινή τοποθέτηση του επικεφαλής της διπλωματίας της. «Η Κίνα είναι αποφασισμένη να αναπτυχθεί με ειρηνικό τρόπο. Επιθυμία μας είναι να αντιμετωπίσουν οι ΗΠΑ την ανάπτυξη της Κίνας υπό το κατάλληλο και αντικειμενικό πρίσμα και να λάβουν περισσότερα μέτρα για την ενίσχυση της αμοιβαίας εμπιστοσύνης», τόνισε ο Γιανγκ Ζιεσί από το Πεκίνο, στη διάρκεια βιντεοδιάσκεψης με το Ινστιτούτο για την Ειρήνη, κέντρο μελετών στην Ουάσινγκτον.

Σχολιάζοντας την αλλαγή παραδείγματος στον αμερικανικό στρατηγικό σχεδιασμό, που πλέον μετατοπίζει τις προτεραιότητές του προς την Ασία και όχι την Ευρώπη, ο Γιανγκ τόνισε πως «η Κίνα χαιρετίζει τον εποικοδομητικό ρόλο που διαδραματίζουν οι ΗΠΑ στην αναζήτηση της ειρήνης, της σταθερότητας και της ευημερίας στην περιοχή και ευελπιστούμε πως οι ΗΠΑ θα λάβουν υπ’ όψη τα συμφέροντα και τις ανησυχίες της Κίνας στην ίδια περιοχή». Παράλληλα, έκρινε ιδιαίτερα πως η Ουάσιγκτον «οφείλει να τιμήσει τις δεσμεύσεις της όσον αφορά την Ταϊβάν και το Θιβέτ, ώστε να αποφευχθεί μία οπισθοδρόμηση στις σινο-αμερικανικές σχέσεις».

Ο αμυντικός προϋπολογισμός της Κίνας, που έχει τον μεγαλύτερο στρατό στον κόσμο σε αριθμό οπλιτών, θα αυξηθεί κατά 11,2% φέτος, φθάνοντας τα 100 δισ. δολάρια.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr