ΔΙΕΘΝΗ

Αρχίζει στο Κάιρο η δίκη των εργαζομένων σε μη κυβερνητικές οργανώσεις

Δημοσίευση 8 Μαρτίου 2012, 13:21 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Αρχίζει στο Κάιρο η δίκη των εργαζομένων σε μη κυβερνητικές οργανώσεις
Facebook Twitter Whatsapp
Σήμερα στο Κάιρο πρόκειται να αρχίσει η δίκη εργαζόμενων σε μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ) που κατηγορούνται ότι έλαβαν παράνομη χρηματοδότηση από το εξωτερικό εν μέσω έντασης για το αν θα πρέπει να τους επιτραπεί να φύγουν από τη χώρα.  
Σήμερα στο Κάιρο πρόκειται να αρχίσει η δίκη εργαζόμενων σε μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ) που κατηγορούνται ότι έλαβαν παράνομη χρηματοδότηση από το εξωτερικό εν μέσω έντασης για το αν θα πρέπει να τους επιτραπεί να φύγουν από τη χώρα.   Συνολικά 43 Αιγύπτιοι και ξένοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για εργασία σε οργανώσεις χωρίς άδεια λειτουργίας.  
   
Σε αυτούς περιλαμβάνονται αρκετοί Αμερικανοί υπήκοοι, οι οποίοι εγκατέλειψαν το Κάιρο την περασμένη εβδομάδα με αμερικανικό στρατιωτικό αεροσκάφος μετά την άρση της απαγόρευσης εξόδου τους από τη χώρα. Πρόκειται να δικαστούν ερήμην, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, που επικαλούνται νομικούς κύκλους.  
   
Η υπόθεση προκάλεσε ένταση στις σχέσεις Αιγύπτου-ΗΠΑ, με την Ουάσινγκτον να απειλεί να σταματήσει την ετήσια στρατιωτική βοήθεια ύψους 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων προς τον κυριότερο σύμμαχό της στον αραβικό κόσμο.  
   
Μια νέα επιτροπή δικαστών πρόκειται να εξετάσει την υπόθεση στο Ποινικό Δικαστήριο του νότιου Καϊρου ύστερα από την παραίτηση άλλης επιτροπής την περασμένη εβδομάδα χωρίς να επικαλεστεί κάποιο λόγο.  

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr