ΔΙΕΘΝΗ

Εγκρίθηκαν από το ισπανικό κοινοβούλιο οι αλλαγές στα εργασιακά

Δημοσίευση 8 Μαρτίου 2012, 17:08 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Εγκρίθηκαν από το ισπανικό κοινοβούλιο οι αλλαγές στα εργασιακά
Facebook Twitter Whatsapp
Tις αλλαγές στα εργασιακά, που καθιστούν ευχερέστερη την απόλυση υπαλλήλων από τις εταιρείες, ενέκρινε το ισπανικό κοινοβούλιο με 197 ψήφους υπέρ και 142 κατά.
Tις αλλαγές στα εργασιακά, που καθιστούν ευχερέστερη την απόλυση υπαλλήλων από τις εταιρείες, ενέκρινε το ισπανικό κοινοβούλιο με 197 ψήφους υπέρ και 142 κατά. Παράλληλα, η νομοθεσία προσπαθεί να ενθαρρύνει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να προσλάβουν νέους, δημιουργώντας ειδικού τύπου συμβάσεις εργασίας γι’ αυτούς.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι επιχειρηματολόγησε ότι οι αλλαγές συμβάλουν στη μείωση της ανεργίας, που έχει φθάσει στο 23% -τη μεγαλύτερη στον ανεπτυγμένο κόσμο, με έναν στους δύο Ισπανούς να είναι άνεργοι στο ηλικιακό φάσμα των κάτω των 25 ετών. Η κυβέρνηση ειδικότερα υποστηρίζει πως η μεταρρύθμιση θα λειτουργήσει ως κίνητρο για προσλήψεις και θα μειώσει τον αριθμό των συμβολαίων προσωρινής εργασίας, που ανέρχονται στο ένα τέταρτο των συνολικών συμβάσεων.

Οι εργατικές ενώσεις και το Σοσιαλιστικό Κόμμα της αντιπολίτευσης κατήγγειλαν ότι νέες ρυθμίσεις θα αυξήσουν την ανεργία και θα δυναμιτίσουν τα κοινωνικά δικαιώματα. Διαδηλώσεις κατά του νόμου έχουν προγραμματισθεί για τις 11 Μαρτίου, ενώ τα συνδικάτα επεξεργάζονται επίσης την ιδέα για μία γενική απεργία.

Οι αλλαγές στα εργασιακά αποτελούν τμήμα του μεγαλύτερου σχεδίου αναδιάρθρωσης που έχει αναλάβει να φέρει εις πέρας η Ισπανία από τότε που η χώρα επανέκαμψε στη δημοκρατία μετά τον θάνατο του δικτάτορα Φρανθίσκο Φράνκο, το 1975, τόνισε εμφατικά ο υπουργός Οικονομικών Λουΐς ντε Γκίνδος.

Η αναδιάρθρωση περιλαμβάνει μεταρρυθμίσεις στον τραπεζικό τομέα και μέτρα λιτότητας για τη μείωση του ελλείμματος, που το 2011 έφθασε το 8,5%, μακριά από τον σκοπούμενο στόχο του 6%, όπως είχε συμφωνηθεί με την ΕΕ.
 
Πηγή: Ναυτεμπορική

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr