ΔΙΕΘΝΗ

Ανησυχία στην ΠΓΔΜ από επεισόδια μεταξύ αλβανόφωνων και σλαβόφωνων

Δημοσίευση 8 Μαρτίου 2012, 17:32 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ανησυχία στην ΠΓΔΜ από επεισόδια μεταξύ αλβανόφωνων και σλαβόφωνων
Facebook Twitter Whatsapp
Σειρά επεισοδίων κυρίως μεταξύ μαθητών μέσα σε αστικά λεωφορεία των Σκοπίων, σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες, ορισμένα από τα οποία φαίνεται πως έχουν και χαρακτήρα σύγκρουσης μεταξύ αλβανόφωνων και σλαβόφωνων.
Σειρά επεισοδίων κυρίως μεταξύ μαθητών μέσα σε αστικά λεωφορεία των Σκοπίων, σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες, ορισμένα από τα οποία φαίνεται πως έχουν και χαρακτήρα σύγκρουσης μεταξύ αλβανόφωνων και σλαβόφωνων. Το σοβαρότερο από αυτά σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτη, όταν μία ομάδα περίπου 15 νεαρών εισέβαλαν σε αστικό λεωφορείο και άρχισαν να χτυπούν απρόκλητα με ξύλα και λοστούς τους επιβάτες.

Έξι άτομα τραυματίσθηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο των Σκοπίων.

Τα αλβανόφωνα ΜΜΕ των Σκοπίων μεταδίδουν ότι οι δράστες ήταν σλαβόφωνες και τα θύματα ήταν Αλβανοί.

Τους τραυματίες επισκέφθηκε στο νοσοκομείο αντιπροσωπεία του συγκυβερνώντος αλβανικού κόμματος DUI του Αλί Αχμέτι.

Η βουλευτής του DUI Ερμίρα Μεχμέτι ανέφερε ότι, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το επεισόδιο ήταν καλά σχεδιασμένο και προκαλεί ανησυχία.

Η υπουργός Εσωτερικών της ΠΓΔΜ Γκορντάνα Γιανκούλοφσκα καταδίκασε απερίφραστα τα επεισόδια και απηύθυνε έκκληση για εκτόνωση της κατάστασης.

Η κ. Γιανκούλοφσκα πρόσθεσε ότι ίσως υπάρχουν στη χώρα ορισμένοι κύκλοι που επιθυμούν να βλάψουν τις διεθνοτικές σχέσεις, εξέφρασε ωστόσο την πεποίθηση ότι οι περισσότεροι στη χώρα δεν επιθυμούν κάτι τέτοιο και είναι διατεθειμένοι να συμβάλουν στην εκτόνωση των εντάσεων.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr