ΔΙΕΘΝΗ

Χριστόφιας: Απαράδεκτες και προκλητικές οι δηλώσεις Μπαγίς

Δημοσίευση 8 Μαρτίου 2012, 21:09 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Χριστόφιας: Απαράδεκτες και προκλητικές οι δηλώσεις Μπαγίς
Facebook Twitter Whatsapp
Απαράδεκτη χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας τη συμπεριφορά της τουρκικής πλευράς, που, όπως σημείωσε, το τελευταίο χρονικό διάστημα όλο και συχνότερα αναφέρεται σε σχέδια Β', τα οποία θα εδραιώνουν τη διχοτόμηση και το παράνομο καθεστώς.
Απαράδεκτη χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας τη συμπεριφορά της τουρκικής πλευράς, που, όπως σημείωσε, το τελευταίο χρονικό διάστημα όλο και συχνότερα αναφέρεται σε σχέδια Β', τα οποία θα εδραιώνουν τη διχοτόμηση και το παράνομο καθεστώς. «Αυτή η απαράδεκτη συμπεριφορά έχει κορυφωθεί πρόσφατα με τις κυνικές και προκλητικές δηλώσεις του κ. Μπαγίς, ο οποίος αναφέρθηκε ακόμη και στο ενδεχόμενο ενσωμάτωσης των κατεχομένων στην Τουρκία» πρόσθεσε.

Οι δηλώσεις και η ευρύτερη συμπεριφορά του κ. Μπαγίς εξευτελίζουν πρώτιστα τους Τουρκοκυπρίους, είπε και διαμήνυσε τόσο στον κ. Μπαγίς όσο και σε ολόκληρη την τουρκική ηγεσία ότι η Κύπρος ανήκει στους Κυπρίους, Ελληνοκυπρίους, Τουρκοκυπρίους, Αρμένιους, Μαρωνίτες και Λατίνους και σε κανέναν άλλο. Καθώς λέει ο ποιητής «Η γης δεν έχει κρικέλια για να την πάρετε και να φύγετε», τόνισε. Ο κ. Χριστόφιας ανέφερε πως «η αλαζονεία της Τουρκίας έχει φτάσει στο σημείο να απειλεί ακόμη και την ΕΕ».

Πηγή: naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr