ΔΙΕΘΝΗ

Γιγαντιαία ανθρώπινη αλυσίδα κατά των πυρηνικών στη Γαλλία

Δημοσίευση 11 Μαρτίου 2012, 18:55 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Γιγαντιαία ανθρώπινη αλυσίδα κατά των πυρηνικών στη Γαλλία
Facebook Twitter Whatsapp
Μία γιγαντιαία ανθρώπινη αλυσίδα κατά των πυρηνικών δημιούργησαν αντιπυρηνικές και ανθρωπιστικές οργανώσεις στη Γαλλία. Στην  κοιλάδα του Ροδανού Ποταμού, νοτιοανατολικά της περιοχής όπου βρίσκονται οι περισσότεροι πυρηνικοί σταθμοί στην Ευρώπη, μεταξύ των γαλλικών πόλεων Αβινιόν και Λυόν ένα χρόνο μετά την τραγωδία στη Φουκουσίμα και 40 ημέρες πριν τις γαλλικές εκλογές Γάλλοι ακτιβιστές επιχειρούν να στείλουν ένα ισχυρό μήνυμα στην πολιτική ηγεσία της χώρας. 
Μία γιγαντιαία ανθρώπινη αλυσίδα κατά των πυρηνικών δημιούργησαν αντιπυρηνικές και ανθρωπιστικές οργανώσεις στη Γαλλία. Στην  κοιλάδα του Ροδανού Ποταμού, νοτιοανατολικά της περιοχής όπου βρίσκονται οι περισσότεροι πυρηνικοί σταθμοί στην Ευρώπη, μεταξύ των γαλλικών πόλεων Αβινιόν και Λυόν ένα χρόνο μετά την τραγωδία στη Φουκουσίμα και 40 ημέρες πριν τις γαλλικές εκλογές Γάλλοι ακτιβιστές επιχειρούν να στείλουν ένα ισχυρό μήνυμα στην πολιτική ηγεσία της χώρας.  Η αλυσίδα θα ακολουθήσει την εθνική οδό Νο7 και θα αναπτυχθεί σε 230 χιλιόμετρα ανάμεσα στις πόλεις Αβινιόν και Λυόν. Η διαδρομή έχει χωριστεί σε 10 τμήματα με συγκεκριμένους τόπους συνάντησης για κάθε περιοχή, ώστε ομαδικά να προσέρχονται οι συμμετέχονται και μπαίνουν στην αλυσίδα. Κατά μήκος της διαδρομής βρίσκονται περισσότερα από 60 πάρκινγκ για αυτοκίνητα και λεοφωρεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, πολλοι ακτιβιστές, που έφτασαν στην περιοχή από διάφορα μέρη της χώρας, διανυκτέρευσαν χθες σε σκηνές, που είχαν στηθεί από τους οργανωτές.

Την πρωτοβουλία για την οργάνωση της Ανθρώπινης Αλυσίδας είχε η Συνοποσπονδία «Sortir du nucleaire» (Κατάργηση των πυρηνικών), που συγκεντρώνει 930 οικολογικές και αντιπυρηνικές ομάδες. Στην αλυσίδα συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, η Greenpeace, το κόμμα Οικολόγοι - Πράσινοι με την υποψήφιά τους για τις προεδρικές Εύα Ζολί (Eva Joly), καθώς και το αντικαπιταλιστικό κόμμα NPA.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr