ΔΙΕΘΝΗ

Στο εδώλιο πρώην υπουργοί για τη φονική έκρηξη στη Λεμεσό

Δημοσίευση 12 Μαρτίου 2012, 14:00 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Στο εδώλιο πρώην υπουργοί για τη φονική έκρηξη στη Λεμεσό
Facebook Twitter Whatsapp
Δύο πρώην υπουργοί, οι κκ. Μάρκος Κυπριανού (Εξωτερικών, υιός του πρώην Προέδρου της Κύπρου Σπύρου Κυπριανού) και Κ. Παπακώστας (Άμυνας) κάθονται στο εδώλιο του κατηγορουμένου για τη φονική έκρηξη στη ναυτική βάση στη Λεμεσό, που σημειώθηκε στις 11 Ιουλίου 2011 και στοίχισε τη ζωή σε 13 άτομα και περίπου 14 δισ. ευρώ στην κυπριακή οικονομία.  
Δύο πρώην υπουργοί, οι κκ. Μάρκος Κυπριανού (Εξωτερικών, υιός του πρώην Προέδρου της Κύπρου Σπύρου Κυπριανού) και Κ. Παπακώστας (Άμυνας) κάθονται στο εδώλιο του κατηγορουμένου για τη φονική έκρηξη στη ναυτική βάση στη Λεμεσό, που σημειώθηκε στις 11 Ιουλίου 2011 και στοίχισε τη ζωή σε 13 άτομα και περίπου 14 δισ. ευρώ στην κυπριακή οικονομία.   Κατηγορούμενοι για την ίδια υπόθεση είναι επίσης οι πρώην αρχηγός και υπαρχηγός της Εθνικής Φρουράς στρατηγοί Πέτρος Τσαλικίδης και Σάββας Αργυρού, ο συνταγματάρχης Γ. Γεωργιάδης, ο διευθυντής και υποδιευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσία Α. Νικολάου και Χαρ. Χαραλάμπους και ο διοικητής της ΕΜΑΚ Αν. Λοϊζίδης.  

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι ανθρωποκτονία και πρόκληση θανάτου εξ αμελείας, παραμέληση υπηρεσιακού καθήκοντος και πράξεις που προκαλούν σωματική βλάβη.  

Δέκα μήνες μετά την φονική έκρηξη και η υπόθεση φθάνει στις αίθουσες των κυπριακών δικαστηρίων, χωρίς χρονοτριβή, χωρίς πολιτικά κωλύματα, χωρίς επίκληση της πολιτικής ασυλίας, χωρίς παραγραφές, επιτροπές κτλ.

πηγή: tovima.gr

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr