ΔΙΕΘΝΗ

Η Ευρωπαϊκή 'Ενωση εφαρμόζει «δυο μέτρα και δυο σταθμά»

Δημοσίευση 13 Μαρτίου 2012, 11:58 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Η Ευρωπαϊκή 'Ενωση εφαρμόζει «δυο μέτρα και δυο σταθμά»
Facebook Twitter Whatsapp
Η Ευρωπαϊκή Ενωση εφαρμόζει δυο μέτρα και δυο σταθμά στην αντιμετώπιση των χωρών που παραβιάζουν τους δημοσιονομικούς κανόνες, υποστήριξε σήμερα η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Μαρία Φέκτερ, η οποία συνέκρινε την επιείκεια απέναντι στην Ισπανία με τα απειλητικά για την Ουγγαρία μέτρα.
Η Ευρωπαϊκή Ενωση εφαρμόζει δυο μέτρα και δυο σταθμά στην αντιμετώπιση των χωρών που παραβιάζουν τους δημοσιονομικούς κανόνες, υποστήριξε σήμερα η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Μαρία Φέκτερ, η οποία συνέκρινε την επιείκεια απέναντι στην Ισπανία με τα απειλητικά για την Ουγγαρία μέτρα. Πρέπει να αντιμετωπίζουμε τις χώρες κατά τον ίδιο τρόπο, δήλωσε η Φέκτερ στους δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες πριν από τη σύνοδο των ευρωπαίων υπουργών Εξωτερικών.

Με την Ισπανία δεν εφαρμόσαμε αμέσως μέτρα. Με δεδομένη την πίεση στην Ουγγαρία έχω την αίσθηση ότι εφαρμόζουμε δυο μέτρα και δυο σταθμά, τόνισε.

Η Φέκτερ τόνισε ότι θα υποστήριζε μάλλον μια καθυστέρηση στην απόφαση για πάγωμα εκατομμυρίων ευρώ του ευρωπαϊκού ταμείου συνοχής προς την Ουγγαρία, όπως ζήτησε η Βουδαπέστη. Διπλωμάτες τόνισαν ότι η πρόταση έχει βρει μικρή υποστήριξη.

Την ίδια στιγμή, η Φέκτερ παραδέχθηκε ότι η Ευρωπαϊκή 'Ενωση εφαρμόζει «δυο μέτρα και δυο σταθμά».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr