ΔΙΕΘΝΗ

Η Φλωρεντία η «καλύτερη ιταλική πόλη για να ζεις»!

Δημοσίευση 13 Μαρτίου 2012, 14:57 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Η Φλωρεντία η «καλύτερη ιταλική πόλη για να ζεις»!
Facebook Twitter Whatsapp

Η Φλωρεντία στην Τοσκάνη είναι η καλύτερη πόλη για να ζει κανείς στην Ιταλία, ενώ η χειρότερη είναι η Νάπολη, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα έρευνας που δημοσιεύονται σήμερα στην εφημερίδα "Κοριέρε ντελα Σέρα". 

Η Φλωρεντία στην Τοσκάνη είναι η καλύτερη πόλη για να ζει κανείς στην Ιταλία, ενώ η χειρότερη είναι η Νάπολη, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα έρευνας που δημοσιεύονται σήμερα στην εφημερίδα "Κοριέρε ντελα Σέρα".  Η πολυτεχνική σχολή του Μιλάνου πραγματοποίησε την έρευνα σε δείγμα κατοίκων 12 μεγάλων ιταλικών πόλεων-- Ρώμη, Μιλάνο, Νάπολη, Τορίνο, Φλωρεντία, Μπολόνια, Βερόνα, Βενετία, Μπάρι, Κατάνια, Παλέρμο και Γένοβα--οι οποίοι κλήθηκαν να βαθμολογήσουν την πόλη τους με κριτήρια την στέγαση, τις μαζικές μεταφορές, το περιβάλλον, τον ελεύθερο χρόνο και τις δραστηριότητες. 

Πρώτη στη λίστα έρχεται η Φλωρεντία με βαθμολογία 6,15 στα 10, ακολουθεί η Μπολόνια με 6,08 και το Τορίνο με 6,05. Στις τρεις τελευταίες θέσεις βρίσκονται η Κατάνια στη Σικελία (4,20), το Παλέρμο επίσης στη Σικελία (3,70) και η Νάπολη (3,32).

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr