ΔΙΕΘΝΗ

Προεκλογικά... προφυλακτικά για Σαρκοζί και Ολάντ!

Δημοσίευση 13 Μαρτίου 2012, 18:23 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Προεκλογικά... προφυλακτικά για Σαρκοζί και Ολάντ!
Facebook Twitter Whatsapp
Η Γαλλική Ένωση κατά του Aids αποφάσισε να «συμμετάσχει» ενεργά σε αυτές τις γαλλικές προεδρικές εκλογές, κυκλοφορώντας αφίσες με τις φωτογραφίες των δύο βασικών υποψηφίων να συνοδεύονται από ένα προφυλακτικό στα χρώματα των κομμάτων τους.
Η Γαλλική Ένωση κατά του Aids αποφάσισε να «συμμετάσχει» ενεργά σε αυτές τις γαλλικές προεδρικές εκλογές, κυκλοφορώντας αφίσες με τις φωτογραφίες των δύο βασικών υποψηφίων να συνοδεύονται από ένα προφυλακτικό στα χρώματα των κομμάτων τους. Το μότο πάνω στις αφίσες είναι: «Αυτοί είναι οι δύο τρόποι για να καταπολεμηθεί το AIDS. Θα μπορούσε να υπάρξει κι ένας τρίτος το 2012». 
 
Η εκστρατεία αμφισβητεί τους Σαρκοζί και Ολάντ (και όχι μόνο) και προτείνει 10 βήματα για την εξάλειψη της επιδημίας, πέντε από αυτά για τη Γαλλία και άλλα πέντε σε διεθνές επίπεδο.  Για τη Γαλλία η Ένωση προτείνει την διασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών για τους φορείς του ιού με την παροχή βασικού εισοδήματος και περίθαλψης, καταπολέμηση των διακρίσεων με εξασφάλιση ίσων δικαιωμάτων για γκέι και τρανς, έμφαση στη δημόσια υγεία, ιδίως σε ότι αφορά στη χρήση ναρκωτικών και στην πορνεία, βελτίωση της συμμετοχής των ασθενών στην πολιτική για την υγεία και παροχή των μέσων για την καταπολέμηση του Έιτζ.

Σε διεθνές επίπεδο προτείνεται φόρος στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές που θα διατεθεί για την καταπολέμηση του Έιτζ, διπλασιασμός της συμβολής της Γαλλίας στο Παγκόσμιο Ταμείο  κατά του HIV, της φυματίωσης και της ελονοσίας, βαθμιαία αύξηση της Επίσημης Αναπτυξιακής Βοήθειας στο 0,7% του ΑΕΠ μέχρι το 2015, προώθηση της διεθνούς διπλωματίας προς την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ατόμων με HIV και ευάλωτων ομάδων πληθυσμού, υποστήριξη για την παραγωγή και διάδοση της θεραπείας με χαμηλότερο κόστος και εναντίωση σε όλα τα μέτρα που ενδέχεται να εμποδίζουν την παραγωγή γενόσημων φαρμάκων, ιδίως εκείνων που περιλαμβάνονται στις συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου τις οποίες διαπραγματεύθηκε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.


Πηγή: lifo.gr

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr