ΔΙΕΘΝΗ

Ειρωνικός ο Αχμαντινετζάντ απέναντι στις ερωτήσεις των ιρανών βουλευτών

Δημοσίευση 14 Μαρτίου 2012, 17:27 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ειρωνικός ο Αχμαντινετζάντ απέναντι στις ερωτήσεις των ιρανών βουλευτών
Facebook Twitter Whatsapp
Τους πολιτικούς και οικονομικούς του χειρισμούς υπερασπίστηκε σήμερα ο ιρανός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ στη διάρκεια ειδικής συνεδρίασης του ιρανικού κοινοβουλίου, έχοντας σαφέστατα ειρωνική στάση απέναντι στους βουλευτές.
Τους πολιτικούς και οικονομικούς του χειρισμούς υπερασπίστηκε σήμερα ο ιρανός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ στη διάρκεια ειδικής συνεδρίασης του ιρανικού κοινοβουλίου, έχοντας σαφέστατα ειρωνική στάση απέναντι στους βουλευτές. Για πρώτη φορά στην ιστορία της Ισλαμικής Δημοκρατίας ένας πρόεδρος καλείται από το κοινοβούλιο για να απαντήσει σε ερωτήματα. Από τον κανονισμό όνως δεν προβλέπεται να υπάρξει συνέχεια σε αυτή τη διαδικασία.

«Μέχρι στιγμής δεν έχει αποδειχθεί κάποια σοβαρή παράβαση από την κυβέρνηση μου. Αν μας βαθμολογήσετε με λιγότερο από 100% θα ήταν άδικο και δειλό» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Οι ερωτήσεις που μου θέσατε δεν ήταν ιδιαίτερα δύσκολες. Αν είχατε ζητήσει τη γνώμη μου, θα είχα θέσει πιο δύσκολες ερωτήσεις. Απάντησα σε όλες, αν μου βάλετε λιγότερο από 20 στα 20 θα είναι άδικο», δήλωσε ο Αχμαντινετζάντ με εμφανή τον ειρωνικό τόνο προς τους βουλευτές.

Περίπου 79 βουλευτές είχαν υπογράψει μία επιστολή για να τεθούν στον Αχμαντινετζάντ 10 ερωτήσεις σχετικά με τους πολιτικούς και οικονομικούς του χειρισμούς, κατηγορώντας τον ιρανό πρόεδρο ότι δεν σέβεται τους νόμους.

Οι βουλευτές διέθεταν 15 λεπτά για να θέσουν τις ερωτήσεις τους και ο πρόεδρος μία ώρα για να απαντήσει, χωρίς όμως να ακολουθεί ψήφος δυσπιστίας.

Οι ερωτήσεις αφορούσαν κυρίως οικονομικά προβλήματα του Ιράν, την πίστη του Αχμαντινετζάντ στον ανώτατο θρησκευτικό ηγέτη της χώρας αγιατολάχ Χαμενεΐ και τις απόψεις του, που θεωρούνται ιδιαίτερα φιλελεύθερες, σχετικά με τη χρήση της ισλαμικής μαντήλας.

«Οι χειρότεροι περιορισμοί έχουν τεθεί στην κυβέρνηση, όπως οι οικονομικές κυρώσεις και η παγκόσμια κρίση. Όλος ο κόσμος, φίλοι και εχθροί της κυβέρνησης, αναγνωρίζει ότι δράσαμε άψογα», δήλωσε ο Αχμαντινετζάντ αναφερόμενος στις οικονομικές κυρώσεις που έχει επιβάλει η Δύση στη χώρα του εξαιτίας του πυρηνικού της προγράμματος.

Για τον αγιατολάχ Χαμενεΐ είπε: «Όλη μου η ζωή δείχνει ότι πάντα υπερασπιζόμουν τον Χαμενεΐ».

Τέλος, για την ισλαμική μαντήλα ο ιρανός πρόεδρος κατήγγειλε όσους επιθυμούν να την επιβάλλουν με τη βία. «Πρέπει να σταματήσουμε να παρενοχλούμε τις νεαρές γυναίκες. Είναι παιδιά μας, πρέπει να τα σεβαστούμε» είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr