ΔΙΕΘΝΗ

Αντιμέτωπη με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας η Τιμοσένκο

Δημοσίευση 14 Μαρτίου 2012, 18:31 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Αντιμέτωπη με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας η Τιμοσένκο
Facebook Twitter Whatsapp
Αντιμέτωπη με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας ενδέχεται να βρεθεί σύντομα η πρώην ουκρανή πρωθυπουργός Γιούλια Τιμοσένκο αν μια έρευνα που διεξάγεται από το ουκρανικό κοινοβούλιο αποδείξει ότι προώθησε τη συμφωνία Ουκρανίας – Ρωσίας του 2009, παρότι ήταν αντίθετη με τα ουκρανικά συμφέροντα.
Αντιμέτωπη με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας ενδέχεται να βρεθεί σύντομα η πρώην ουκρανή πρωθυπουργός Γιούλια Τιμοσένκο αν μια έρευνα που διεξάγεται από το ουκρανικό κοινοβούλιο αποδείξει ότι προώθησε τη συμφωνία Ουκρανίας – Ρωσίας του 2009, παρότι ήταν αντίθετη με τα ουκρανικά συμφέροντα. Στην περίπτωση που η Τιμοσένκο κριθεί ένοχη εσχάτης προδοσίας, η ποινή της μπορεί να φτάσει και τα 15 χρόνια κάθειρξης σύμφωνα με ουκρανικά ΜΜΕ.

Στα χέρια της ειδικής επιτροπής του ουκρανικού κοινοβουλίου που ερευνά τις περιστάσεις που οδήγησαν στη συμφωνία Ρωσίας – Ουκρανίας για το φυσικό αέριο, φαίνεται ότι περιήλθε έγγραφο που επιβεβαιώνει ότι η Τιμοσένκο έδειξε «προσωπικό ενδιαφέρον» για την ολοκλήρωση της συμφωνίας μεταξύ της ουκρανικής εταιρείας ενέργειας Naftogaz και της ρωσικής Gazprom παρότι αυτή δεν ήταν επικερδής για την Ουκρανία.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr