ΔΙΕΘΝΗ

Δεκάδες χιλιάδες Σύροι διαδηλώνουν υπέρ του καθεστώτος Άσαντ

Δημοσίευση 15 Μαρτίου 2012, 12:31 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Δεκάδες χιλιάδες Σύροι διαδηλώνουν υπέρ του καθεστώτος Άσαντ
Facebook Twitter Whatsapp
Δεκάδες χιλιάδες Σύροι διαδηλώνουν σήμερα σε πολλές πόλεις της χώρας κατόπιν εκκλήσεως του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ, με την ευκαιρία της πρώτης επετείου της λαϊκής εξέγερσης που καταπνίγεται στο αίμα.  
Δεκάδες χιλιάδες Σύροι διαδηλώνουν σήμερα σε πολλές πόλεις της χώρας κατόπιν εκκλήσεως του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ, με την ευκαιρία της πρώτης επετείου της λαϊκής εξέγερσης που καταπνίγεται στο αίμα.   Η επίσημη συριακή τηλεόραση έδειξε εικόνες δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων που κρατούσαν φωτογραφίες του προέδρου Άσαντ στην πλατεία των Ομεϊάδων στη Δαμασκό και στις κεντρικές πλατείες στο Χαλέπι (βόρεια), τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, τη Λαττάκεια (βορειοδυτικά), τη Σουέιντα (νότια) και την Χάσακα (βορειοανατολικά).  

Πρόκειται για πόλεις όπου η αμφισβήτηση δεν έχει πάρει μεγάλη έκταση, σε σύγκριση με άλλες συριακές περιφέρειες όπου οι κυβερνητικές δυνάμεις εντείνουν την επίθεσή τους.  

Οι αρχές κάλεσαν σε μια "παγκόσμια πορεία για τη Συρία" σε σελίδα του Facebook με τίτλο "Likes for Syria", η οποία συγκεντρώνει πάνω από 12.800 "φίλους". Δημιουργήθηκε στις 4 Μαρτίου 2012 για να αντισταθμίσει την κεντρική σελίδα των αντικαθεστωτικών "The Syrian revolution 2011" (πάνω από 422.200 "φίλοι").  

"Έπειτα από ένα χρόνο πίεσης επί της Συρίας, θέλουμε να ακουστεί η φωνή μας: 'Αφήστε ήσυχη τη Συρία'", δήλωσε μια γυναίκα που έδωσε συνέντευξη στην κρατική τηλεόραση.  

Τα επίσημα μέσα ενημέρωσης κάλεσαν του Σύρους να συμμετάσχουν στις διαδηλώσεις υποστήριξης του καθεστώτος "για τις ζωές που χάθηκαν στη μάχη για τη Συρία".

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr