ΔΙΕΘΝΗ

Ο Ολάντ θα επιδιώξει την επιβολή του «φόρου Τόμπιν»

Δημοσίευση 17 Μαρτίου 2012, 16:34 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ο Ολάντ θα επιδιώξει την επιβολή του «φόρου Τόμπιν»
Facebook Twitter Whatsapp
Ο υποψήφιος των Σοσιαλιστών για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία, Φρανσουά Ολάντ, δήλωσε σήμερα ότι θα εξετάσει λεπτομερώς τη δημοσιονομική Συνθήκη της ΕΕ ώστε να περιλαμβάνει έναν φόρο στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές -- τον γνωστό και ως "φόρο Τόμπιν"-- για την χρηματοδότηση του κεφαλαίου στους τομείς της ενέργειας, της εκπαίδευσης και της αστικής ανάπτυξης.  
Ο υποψήφιος των Σοσιαλιστών για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία, Φρανσουά Ολάντ, δήλωσε σήμερα ότι θα εξετάσει λεπτομερώς τη δημοσιονομική Συνθήκη της ΕΕ ώστε να περιλαμβάνει έναν φόρο στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές -- τον γνωστό και ως "φόρο Τόμπιν"-- για την χρηματοδότηση του κεφαλαίου στους τομείς της ενέργειας, της εκπαίδευσης και της αστικής ανάπτυξης.   Ο Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος έχει κάνει κεντρικό σύνθημα της προεκλογικής του εκστρατείας την επαναδιαπραγμάτευση του νέου δημοσιονομικού συμφώνου που υπογράφηκε αυτό τον μήνα από τους 25 ευρωπαίους ηγέτες, είπε ακόμη ότι θα ήθελε να αλλάξει ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και να αποκτήσει μια διευρυμένη εντολή για την αναζωογόνηση της ανάπτυξης και όχι μόνο για τον έλεγχο του πληθωρισμού.  

Εν τω μεταξύ, ο ηγέτης των αντιπολιτευόμενων σοσιαλδημοκρατών στη Γερμανία, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, πρόσφερε την στήριξή του στον Ολάντ κατά την διάρκεια διήμερης επίσκεψής του στο Παρίσι.  

Η κυριαρχία των χρηματοπιστωτικών αγορών πρέπει να σταματήσει και η έννοια "Ευρώπη" πρέπει να ξαναγίνει μια θετική έκφραση ελπίδας και προόδου, είπε ο Γκάμπριελ. Ο ίδιος πρόσφερε στήριξη στο πρόγραμμα του Ολάντ για την επιβολή φόρου στις οικονομικές συναλλαγές και την εφαρμογή μιας στρατηγικής ευρωπαϊκής οικονομικής ανάπτυξης.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr