ΔΙΕΘΝΗ

Eπίσκεψη της ΥΠΕΞ Κύπρου στο Παρίσι

Δημοσίευση 18 Μαρτίου 2012, 14:28 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Eπίσκεψη της ΥΠΕΞ Κύπρου στο Παρίσι
Facebook Twitter Whatsapp
Η υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Ερατώ Μαρκουλλή αναχώρησε για το Παρίσι, όπου θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας, κατά τη διάρκεια της οποίας έχει συζητήσεις για το Κυπριακό, τις διμερείς σχέσεις, θέματα ενέργειας, τις προτεραιότητες της κυπριακής προεδρίας της ΕΕ και θέματα ευρωπαϊκού και διεθνούς ενδιαφέροντος.   
Η υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Ερατώ Μαρκουλλή αναχώρησε για το Παρίσι, όπου θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας, κατά τη διάρκεια της οποίας έχει συζητήσεις για το Κυπριακό, τις διμερείς σχέσεις, θέματα ενέργειας, τις προτεραιότητες της κυπριακής προεδρίας της ΕΕ και θέματα ευρωπαϊκού και διεθνούς ενδιαφέροντος.    Η κ. Μαρκουλλή θα συναντηθεί με τον Γάλλο υπουργό Εξωτερικών Αλέν Ζιπέ ως συνέχεια του Οδικού Χάρτη που συμφωνήθηκε από τον Κύπριο πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια και τον Γάλλο ομόλογό του Νικολά Σαρκοζί, κατά την επίσκεψη του πρώτου στο Παρίσι το 2009.   

Θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας της κ. Μαρκουλλή με τον Πρόεδρο της Ομάδας Φιλίας Κύπρου-Γαλλίας στη Γαλλική Γερουσία, Μαρκ Μασιόν, και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γερουσίας Σιμόν Σατούρ.   
   
Στο πλαίσιο της επίσκεψής της, η κ. Μαρκουλλή θα έχει συνάντηση με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της κυπριακής κοινότητας και θα παραθέσει πρόγευμα εργασίας σε ερευνητές από γαλλικές δεξαμενές σκέψης.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr