ΔΙΕΘΝΗ

Βέλγιο: Προετοιμάζονται για το τελευταίο «αντίο» στα παιδιά - θύματα του τροχαίου

Δημοσίευση 18 Μαρτίου 2012, 22:48 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Βέλγιο: Προετοιμάζονται για το τελευταίο «αντίο» στα παιδιά - θύματα του τροχαίου
Facebook Twitter Whatsapp
'Ενα παρεκκλήσι, στη μνήμη των θυμάτων του τροχαίου στην Ελβετία, με 22 παιδιά θύματα, στήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο στο Λουβέν στο κεντρικό Βέλγιο, πλησίον της πόλης Εβερλέ, απ΄όπου συνολικώς εννέα (επτά παιδιά, δύο ενήλικες) από τα θύματα του τροχαίου κατάγονταν.   
'Ενα παρεκκλήσι, στη μνήμη των θυμάτων του τροχαίου στην Ελβετία, με 22 παιδιά θύματα, στήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο στο Λουβέν στο κεντρικό Βέλγιο, πλησίον της πόλης Εβερλέ, απ΄όπου συνολικώς εννέα (επτά παιδιά, δύο ενήλικες) από τα θύματα του τροχαίου κατάγονταν.    Το παρεκκλήσι, όπου καταφθάνουν ήδη από σήμερα πολλά επικήδεια στεφάνια, θα λειτουργήσει έως και την Τετάρτη για το κοινό, αναφέρει στην ιστοσελίδα του ο Δήμος Λουβέν.  

Αργά την Τετάρτη οι φωτογραφίες των παιδιών, που έχασαν τόσο αδόκητα τη ζωή τους στην Ελβετία θα μεταφερθούν προς τον ναό 'Σαν Πιέρ', από μία "πομπή" πενθούντων για την απώλειά τους, με αναμμένους δαυλούς...   

Στο ναό αυτόν την Πέμπτη --παρουσία του βασιλικού ζεύγους--θα γίνει η νεκρώσιμη τελετή.   
Δύο γιγαντο-οθόνες θα αναμεταδίδουν τη νεκρώσιμη τελετή στον εξωτερικό χώρο του ναού.  
   
Βορειότερα, στο Λομέλ, πλησίον της ολλανδικής μεθορίου, την Τετάρτη παρουσία του Ολλανδού πρωθυπουργού Ρούτε και των Ολλανδών πριγκίπων Βίλεμ-Αλεξάντερ, Μάξιμας, αλλά και του βασιλικού ζεύγους του Βελγίου, θα γίνει άλλη νεκρώσιμη τελετή, στη μνήμη των 17 θυμάτων του ίδιου τροχαίου (15 παιδιά, δύο ενήλικες), που κατάγονταν απ εκεί.   
   
Οι κηδείες των 17 θυμάτων θα είναι ξεχωριστές, πληροφορούνται βελγικά μμε.   
   
Τον τελευταίο καιρό, πριν από το τροχαίο δυστύχημα, ήταν στην Ολλανδία εγκατεστημένες οι οικογένειες πέντε από τα θύματα. Πέμπτη και Παρασκευή θα κηδευθούν σε στενό συγγενικό περιβάλλον οι δύο οδηγοί του μοιραίου τουριστικού λεωφορείου.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr