ΔΙΕΘΝΗ

Συρία: Eισβολή αρμάτων μάχης στην Ντέιρ αλ-Ζορ

Δημοσίευση 19 Μαρτίου 2012, 13:36 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Συρία: Eισβολή αρμάτων μάχης στην Ντέιρ αλ-Ζορ
Facebook Twitter Whatsapp
Την ώρα που οι φόβοι για την επιδείνωση της ανθρωπιστική κρίσης στη Συρία επιδεινώνονται, δεκάδες άρματα μάχης εισέβαλαν σήμερα στη σουνιτική πόλη Ντέιρ αλ-Ζορ για να καταλάβουν μεγάλες περιφέρειες από τους αντάρτες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού.
Την ώρα που οι φόβοι για την επιδείνωση της ανθρωπιστική κρίσης στη Συρία επιδεινώνονται, δεκάδες άρματα μάχης εισέβαλαν σήμερα στη σουνιτική πόλη Ντέιρ αλ-Ζορ για να καταλάβουν μεγάλες περιφέρειες από τους αντάρτες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού. Οι εξεγερμένοι αυξάνουν τις επιθέσεις τους εναντίον των κυβερνητικών δυνάμεων, όπως δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες.

Άρματα μάχης και θωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού μπήκαν στην πόλη από το βορρά και αντιμετώπισαν αντίσταση από ελαφρά οπλισμένους αντάρτες καθώς κατευθύνονταν προς τις νοτιοανατολικές συνοικίες που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των εξεγερμένων, δήλωσαν κάτοικοι.

Παράλληλα, ο επικεφαλής της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού, ανέφερε σήμερα ότι η ανθρωπιστική κατάσταση στη Συρία είναι πιθανό να επιδεινωθεί, ενώ τόνισε την ανάγκη για επείγοντα μέτρα ώστε να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις ενός χρόνου αιματοχυσίας.

Η ΔΕΕΣ ασκεί πιέσεις για να επιβληθεί καθημερινά δίωρη κατάπαυση του πυρός μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων και των εξεγερμένων ώστε να επιτραπεί η παράδοση βοήθειας και η απομάκρυνση των τραυματιών.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr