ΔΙΕΘΝΗ

Ολλανδία: Ερώτηση βουλευτών για ευνουχισμό παιδιών από την καθολική εκκλησία

Δημοσίευση 19 Μαρτίου 2012, 16:34 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ολλανδία: Ερώτηση βουλευτών για ευνουχισμό παιδιών από την καθολική εκκλησία
Facebook Twitter Whatsapp

Ολλανδοί υπουργοί ζήτησαν να διεξαχθεί συζήτηση στο κοινοβούλιο μετά τη δημοσιοποίηση πληροφοριών σύμφωνα με τις οποίες στη διάρκεια της δεκαετίας του 1950 η ολλανδική καθολική εκκλησία ευνούχιζε παιδιά για να τα γιατρέψει από την ομοφυλοφιλία, όπως δήλωσε σήμερα κοινοβουλευτική πηγή.

Ολλανδοί υπουργοί ζήτησαν να διεξαχθεί συζήτηση στο κοινοβούλιο μετά τη δημοσιοποίηση πληροφοριών σύμφωνα με τις οποίες στη διάρκεια της δεκαετίας του 1950 η ολλανδική καθολική εκκλησία ευνούχιζε παιδιά για να τα γιατρέψει από την ομοφυλοφιλία, όπως δήλωσε σήμερα κοινοβουλευτική πηγή. Φέρεται να σημειώνονταν κακοποιήσεις που δεν αναφέρονται στην έκθεση Ντίτμαν (το όνομα μιας ανεξάρτητης επιτροπής έρευνας για τη σεξουαλική κακοποιήση ανηλίκων από μέλη της καθολικής εκκλησίας) και επιθυμούμε να πραγματοποιηθεί μια συνεδρίαση και μια συζήτηση το συντομότερο δυνατό", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Λάουρα Χούισμαν, κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του φιλελεύθερου κόμματος VVD.

Η ολλανδική εφημερίδα NRC Handelbald ανέφερε σε άρθρο της το Σάββατο ότι περίπου 10 παιδιά ευνουχίστηκαν στη διάρκεια της δεκαετίας του 1950 από την ολλανδική καθολική εκκλησία με στόχο να γιατρευτούν από την ομοφυλοφιλία. Σε μία από αυτές τις περιπτώσεις μάλιστα ο ευνουχισμός έγινε για να τιμωρηθεί ένα θύμα σεξουαλικής κακοποίησης που τόλμησε να την καταγγείλει.

Η εφημερίδα, που βασίζει το άρθρο της σε δηλώσεις των θυμάτων, σε ιατρικές εκθέσεις, προσωπικές επιστολές και νομικά έγγραφα, προσθέτει εξάλλου ότι τοπικοί αξιωματούχοι των υπηρεσιών υγείας ήταν παρόντες σε συναντήσεις καθολικών ιδρυμάτων όπου ζητητούνταν ανοικτά το ενδεχόμενο του ευνουχισμού.

Σύμφωνα με την NRC Handelbald, η επιτροπή Ντίτμαν είχε ενημερωθεί για τις κατηγορίες αυτές που κυκλοφορούσαν στο διαδίκτυο, όμως δεν έδωσε συνέχεια ελλείψει επαρκών στοιχείων.

Αν αυτά τα γεγονότα είναι ακριβή, πρόκειται για μια πολύ σοβαρή κατάσταση την οποία η Εκκλησία καταδικάζει, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μπερτ Έλμπερτσε, εκπρόσωπος της Ολλανδικής Επισκοπικής Συνόδου. Η Σύνοδος έχει δηλώσει έτοιμη να συνεργαστεί στενά με οποιαδήποτε έρευνα, πρόσθεσε.


Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr