ΔΙΕΘΝΗ

ΟΗΕ: Απαράδεκτη η βία στη Συρία

Δημοσίευση 20 Μαρτίου 2012, 10:26 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
ΟΗΕ: Απαράδεκτη η βία στη Συρία
Facebook Twitter Whatsapp
Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι-μουν χαρακτήρισε την κατάσταση στη Συρία «απαράδεκτη» και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να μιλήσει με μία φωνή και τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας να επιδείξουν ενότητα.  
Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι-μουν χαρακτήρισε την κατάσταση στη Συρία «απαράδεκτη» και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να μιλήσει με μία φωνή και τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας να επιδείξουν ενότητα.   Προτεραιότητες των Ηνωμένων Εθνών είναι ο τερματισμός της βίας και η έναρξη πολιτικού διαλόγου, δήλωσε ο ΓΓ του ΟΗΕ στην Μπογκόρ της Ινδονησίας κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Νοτιοανατολική Ασία.  

Στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ θα κληθούν την Τρίτη να εξετάσουν σχέδιο διακήρυξης που διατυπώνει στην υποστήριξη του Συμβουλίου στην αποστολή του διεθνούς απεσταλμένου στη Συρία, Κόφι Ανάν, και εξετάζει το ενδεχόμενο λήψης πρόσθετων μέτρων, εάν η Δαμασκός δεν αποδεχθεί τις προτάσεις του Κ.Ανάν για τη διευθέτηση της συριακής κρίσης.  

Η πρόταση διατυπώθηκε από τη Γαλλία προς τους 14 εταίρους της στο Συμβούλιο Ασφαλείας και το Παρίσι ελπίζει ότι θα υιοθετηθεί.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr