ΔΙΕΘΝΗ

Κονγκό: Μεροληπτική κρίνει η κυβέρνηση την έκθεση του ΟΗΕ για την εκλογική βία

Δημοσίευση 20 Μαρτίου 2012, 20:35 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Κονγκό: Μεροληπτική κρίνει η κυβέρνηση την έκθεση του ΟΗΕ για την εκλογική βία
Facebook Twitter Whatsapp

 Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό κατήγγειλε ως επιλεκτική και μεροληπτική την έκθεση του ΟΗΕ σύμφωνα με την οποία στρατιώτες και μέλη των δυνάμεων ασφαλείας της χώρας σκότωσαν τουλάχιστον 33 άτομα σε επεισόδια εκλογικής βίας στα τέλη του 2011.

 Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό κατήγγειλε ως επιλεκτική και μεροληπτική την έκθεση του ΟΗΕ σύμφωνα με την οποία στρατιώτες και μέλη των δυνάμεων ασφαλείας της χώρας σκότωσαν τουλάχιστον 33 άτομα σε επεισόδια εκλογικής βίας στα τέλη του 2011. Ο υπουργός διαβίβασε τις πρώτες παρατηρήσεις στο Συνδεδεμένο Γραφείο του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (BCNHDH, η υπηρεσία που συνέταξε την έκθεση) και ζήτησε να μην δημοσιευτεί η εν λόγω έκθεση διότι είναι επιλεκτική και μεροληπτική, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Εμανουέλ Λουζολό Μπάμπι.

Στην έκθεση του ΟΗΕ υποστηρίζεται ότι αστυνομικοί και στρατιώτες διέπραξαν σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μεταξύ 26 Νοεμβρίου και 25 Δεκεμβρίου 2011. Στα βίαια επεισόδια που σχετίζονταν με τις εκλογές σκοτώθηκαν 33 άνθρωποι και τουλάχιστον 83 τραυματίστηκαν. Μέχρι και σήμερα αγνοείται η τύχη άλλων 16 ανθρώπων.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr