ΔΙΕΘΝΗ

«Μπλόκο» των Σέρβων του Κοσόβου σε αυτοκινητοπομπή της Eulex

Δημοσίευση 22 Μαρτίου 2012, 14:27 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
«Μπλόκο» των Σέρβων του Κοσόβου σε αυτοκινητοπομπή της Eulex
Facebook Twitter Whatsapp
Συγκέντρωση παραγματοποίησαν σήμερα οι σέρβοι κάτοικοι του βορείου Κοσόβου, στο οδόφραγμα στο Ζούπατς, στο δήμο Ζούμπιν Πότοκ, και ακινητοποίησαν για περίπου δύο ώρες τρία οχήματα της αποστολής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Eulex) που είχαν προορισμό τη διάβαση Μπρνιάκ, στα διοικητικά σύνορα Κοσόβου- Σερβίας.
Συγκέντρωση παραγματοποίησαν σήμερα οι σέρβοι κάτοικοι του βορείου Κοσόβου, στο οδόφραγμα στο Ζούπατς, στο δήμο Ζούμπιν Πότοκ, και ακινητοποίησαν για περίπου δύο ώρες τρία οχήματα της αποστολής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Eulex) που είχαν προορισμό τη διάβαση Μπρνιάκ, στα διοικητικά σύνορα Κοσόβου- Σερβίας. Μετά τον αποκλεισμό του οδικού άξονα, η ειρηνευτική αποστολή του ΝΑΤΟ στο Κόσοβο (KFOR) απάντησε με το ίδιο μέτρο και σταμάτησε την κυκλοφορία στους δρόμους που συνδέουν το Ζβέτσαν με το Ζούμπιν Πότοκ, στο χωριό Γιαγκνιένιτσα και στο δρόμο Ζούμπιν Πότοκ - Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα, στο Ζούπατς.

Οι Σέρβοι κάτοικοι της περιοχής ζητούν τα οχήματα της Eulex κινούνται συνοδεία της KFOR μέχρι τη διάβαση Μπρνιάκ. Ως συμβιβαστική λύση, προτάθηκε από την τοπική αστυνομία να συνοδεύει τα οχήματα της Eulex προς τη διάβαση Μπρνιάκ και τελικά επιτράπηκε η διέλευσή τους.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr