ΔΙΕΘΝΗ

Συνομιλίες της Βόρειας Κορέας με τη Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας

Δημοσίευση 22 Μαρτίου 2012, 18:39 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Συνομιλίες της Βόρειας Κορέας με τη Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας
Facebook Twitter Whatsapp
Την ύπαρξη συνομιλιών ανάμεσα με την Βόρεια Κορέα με αντικείμενο την επανέναρξη των πυρηνικών επιθεωρήσεων στη χώρα, στο πλαίσιο της πρόσφατης συμφωνίας της Πιονγκγιάνγκ με την Ουάσιγκτον, ανακοίνωσε σήμερα η Υπηρεσία.
Την ύπαρξη συνομιλιών ανάμεσα με την Βόρεια Κορέα με αντικείμενο την επανέναρξη των πυρηνικών επιθεωρήσεων στη χώρα, στο πλαίσιο της πρόσφατης συμφωνίας της Πιονγκγιάνγκ με την Ουάσιγκτον, ανακοίνωσε σήμερα η Υπηρεσία. Υπενθυμίζεται ότι η Πιονγκγιάνγκ κάλεσε την περασμένη εβδομάδα την ΙΑΕΑ σε αυτές τις συνομιλίες, την ίδια ημέρα που ανακοίνωσε ένα αμφιλεγόμενο σχέδιο για τη δοκιμή ενός πυραύλου. Η ΙΑΕΑ διαβουλεύεται με τις ΗΠΑ λόγω του κινδύνου το ζήτημα της πυραυλικής δοκιμής να ακυρώσει ή να αναστείλει τη διμερή συμφωνία που προβλέπει επισιτιστική βοήθεια σε αντάλλαγμα για το πάγωμα του πυρηνικού προγράμματος της Βόρειας Κορέας, όπως επισήμαναν διπλωμάτες στη Βιέννη.

Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν επίσης στο τέλος Φεβρουαρίου ότι οι επιθεωρητές της ΙΑΕΑ θα παρακολουθούν το «πάγωμα» αυτό. Σύμφωνα με άλλον διπλωμάτη, η ΙΑΕΑ πρέπει επίσης να διασφαλίσει ότι οτιδήποτε κάνουν οι επιθεωρητές της στη Βόρεια Κορέα πρέπει να είναι σύμφωνο τόσο με τις απόψεις της Ουάσιγκτον όσο και της Πιονγκγιάνγκ για τη συμφωνία τους.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr