ΔΙΕΘΝΗ

Συνεχίζονται οι σφοδρές συγκρούσεις στο Μαλί

Δημοσίευση 23 Μαρτίου 2012, 09:21 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Συνεχίζονται οι σφοδρές συγκρούσεις στο Μαλί
Facebook Twitter Whatsapp
Tρεις άνθρωποι σκοτωθηκαν στο Μαλί, κατά το πραξικόπημα εναντίον του προέδρου Αμαντού Τουμάνι Τουρέ από στρατιωτικούς οι οποίοι έκλεισαν τα σύνορα και απαγόρευσαν την κυκλοφορία τις νυχτερινές ώρες.
Tρεις άνθρωποι σκοτωθηκαν στο Μαλί, κατά το πραξικόπημα εναντίον του προέδρου Αμαντού Τουμάνι Τουρέ από στρατιωτικούς οι οποίοι έκλεισαν τα σύνορα και απαγόρευσαν την κυκλοφορία τις νυχτερινές ώρες. «Ο πρόεδρος βρίσκεται στο Μπαμακό, σε ένα στρατόπεδο απ' όπου διοικεί», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο αξιωματικός του στρατού που παραμένει πιστός στον Τουρέ. Η πληροφορία επιβεβαιώθηκε από ένα άτομο του περιβάλλοντος του προέδρου που διευκρίνισε ότι έχει μαζί του τα μέλη της προεδρικής φρουράς. Όλες οι πηγές διέψευσαν ότι ο πρόεδρος έχει καταφύγει στην πρεσβεία κάποιας ξένης χώρας ή ότι είναι καθ' οδόν για χώρα του εξωτερικού.

Από τα μέσα Ιανουαρίου το Μαλί βρίσκεται αντιμέτωπο με μια εξέγερση των Τουαρέγκ εξαιτίας της οποίας έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους 206.000 άνθρωποι, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr