ΔΙΕΘΝΗ

«Μη γυρίσετε πίσω» διαμηνύει η Λευκορωσία στους πρεσβευτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Δημοσίευση 23 Μαρτίου 2012, 19:16 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
«Μη γυρίσετε πίσω» διαμηνύει η Λευκορωσία στους πρεσβευτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Facebook Twitter Whatsapp
Τεταμένες παραμένουν οι σχέσεις της Λευκορωσίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά την εκτέλεση δύο θανατοποινιτών που κατηγορήθηκαν για τη βομβιστική επίθεση του προηγούμενου έτους στο μετρό του Μινσκ.
Τεταμένες παραμένουν οι σχέσεις της Λευκορωσίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά την εκτέλεση δύο θανατοποινιτών που κατηγορήθηκαν για τη βομβιστική επίθεση του προηγούμενου έτους στο μετρό του Μινσκ. Το υπουργείο Εξωτερικών της Λευκορωσίας διαμήνυσε πως δεν θα... καλωσορίσει μία επιστροφή των πρεσβευτών κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ανακλήθηκαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επιβολή της θανατικής ποινής.

Η σχετική ανακοίνωση ακολουθεί την επιβολή περαιτέρω κυρώσεων εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Λευκορωσία.

«Υπό τις παρούσες συνθήκες, η λευκορωσική πλευρά δεν βλέπει καμία ανάγκη για την παρουσία στην επικράτειά της των πρεσβευτών από τα κράτη, τα οποία ψήφισαν αυτή την απόφαση (τις κυρώσεις)» δήλωσε την Παρασκευή στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Λευκορωσίας Αντρέι Σαβίνιχ.

Η εκτέλεση των δύο ανδρών προκάλεσε την οργή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία τόνισε πως η δίκη τους δεν ήταν δίκαιη και η θανατική ποινή δεν έχει θέση σε μία πολιτισμένη κοινωνία.

Η Λευκορωσία είναι η μόνη χώρα στην Ευρώπη όπου ισχύει ακόμα η θανατική ποινή.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr