ΔΙΕΘΝΗ

Πακιστάν: Οι Ταλιμπάν απειλούν με επιθέσεις εναντίον βουλευτών

Δημοσίευση 25 Μαρτίου 2012, 13:45 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Πακιστάν: Οι Ταλιμπάν απειλούν με επιθέσεις εναντίον βουλευτών
Facebook Twitter Whatsapp
Επιθέσεις εναντίον βουλευτών θα πραγματοποιήσουν οι Ταλιμπάν του Πακιστάν, εάν αυτοί αποφασίσουν να ανοίξουν εκ νέου τις οδούς ανεφοδιασμού για τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν. Η απειλή αυτή πιθανόν να περιπλέξει τις προσπάθειες αποκατάστασης των τεταμένων σχέσεων ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και το Ισλαμαμπάντ.  
Επιθέσεις εναντίον βουλευτών θα πραγματοποιήσουν οι Ταλιμπάν του Πακιστάν, εάν αυτοί αποφασίσουν να ανοίξουν εκ νέου τις οδούς ανεφοδιασμού για τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν. Η απειλή αυτή πιθανόν να περιπλέξει τις προσπάθειες αποκατάστασης των τεταμένων σχέσεων ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και το Ισλαμαμπάντ.   Ο Εχσανουλάχ Εχσάν, εκπρόσωπος των Τεχρίκι Ταλιμπάν του Πακιστάν (ΤΤΡ), προειδοποίησε πως «εάν το Κοινοβούλιο αποφασίσει να ανοίξει εκ νέου τις οδούς ανεφοδιασμού των δυνάμεων του ΝΑΤΟ, θα πραγματοποιήσουμε επιθέσεις εναντίον βουλευτών».   

Υπενθυμίζεται ότι  το πακιστανικό Κοινοβούλιο συζητεί προτάσεις για επαναπροσδιορισμό των σχέσεων με τις ΗΠΑ, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται το εκ νέου άνοιγμα των οδών ανεφοδιασμού των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, που έκλεισαν τον Νοέμβριο ύστερα από συγκρούσεις στα σύνορα με τις δυνάμεις της Συμμαχίας, κατά τις οποίες σκοτώθηκαν 24 πακιστανοί στρατιώτες.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr