ΔΙΕΘΝΗ

Βρέθηκαν τα συντρίμμια του ρωσικού αεροπλάνου στην Ινδονησία

Δημοσίευση 10 Μαΐου 2012, 08:36 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Βρέθηκαν τα συντρίμμια του ρωσικού αεροπλάνου στην Ινδονησία
Facebook Twitter Whatsapp
Τα συντρίμμια του Superjet 100 που έχει κατασκευάσει ο ρωσικός όμιλος Σουχόι και το οποίο μετέφερε περίπου 50 άτομα, εντοπίστηκαν σε ορεινή περιοχή νοτίως της Τζακάρτας, δήλωσε εκπρόσωπος του ινδονησιακού στρατού, ενώ σύμφωνα με την ινδονησιακή εταιρεία που εκπροσωπεί τη Σουκόι, δεν υπάρχουν επιζώντες.
Τα συντρίμμια του Superjet 100 που έχει κατασκευάσει ο ρωσικός όμιλος Σουχόι και το οποίο μετέφερε περίπου 50 άτομα, εντοπίστηκαν σε ορεινή περιοχή νοτίως της Τζακάρτας, δήλωσε εκπρόσωπος του ινδονησιακού στρατού, ενώ σύμφωνα με την ινδονησιακή εταιρεία που εκπροσωπεί τη Σουκόι, δεν υπάρχουν επιζώντες. Το ελικόπτερο Super Puma που έστειλε ο ινδονησιακός στρατός εντόπισε το αεροσκάφος στο χείλος ενός γκρεμού βάθους 1.650 μέτρων στο βουνό Σαλάκ.

Το αεροσκάφος εξαφανίστηκε από τις οθόνες των ραντάρ χθες μετά την απότομη απώλεια ύψους από τα 10.000 πόδια στα 6.000 πόδια στη διάρκεια πτήσης επίδειξης.

Το αεροσκάφος μετέφερε ινδονήσιους επιχειρηματίες, αξιωματούχους της ρωσικής πρεσβείας και δημοσιογράφους. Σύμφωνα με τον Ντμίτρι Σολόντοφ ακόλουθο Τύπου της ρωσικής πρεσβείας, οχτώ Ρώσοι επέβαιναν σ' αυτό, μεταξύ των οποίων ο κυβερνήτης και ο συγκυβερνήτης καθώς και τεχνικοί.

Στο αεροσκάφος επέβαιναν οχτώ μέλη του πληρώματος και 42 προσκεκλημένοι, σύμφωνα με στοιχεία από τη ρωσική πρεσβεία.

Το αεροσκάφος πραγματοποίησε δυο πτήσεις επίδειξης χθες. Επέστρεψε στο αεροδρόμιο Χαλίμ Περντανακουσούμα ανατολικά της ινδονησιακής πρωτεύουσας μετά την πρώτη πτήση για να αποβιβαστούν κάποιοι και να επιβιβαστούν κάποιοι άλλοι.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις