ΔΙΕΘΝΗ

ΟΗΕ: Μειώθηκαν οι άμαχοι που έχασαν τη ζωή τους στο Αφγανιστάν

Δημοσίευση 11 Μαΐου 2012, 13:38 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
ΟΗΕ: Μειώθηκαν οι άμαχοι που έχασαν τη ζωή τους στο Αφγανιστάν
Facebook Twitter Whatsapp
Για πρώτη φορά, έπειτα από πεντε χρόνια συνεχούς αύξησης, ο αριθμός των αμάχων που έχασαν τη ζωή τους στο Αφγανιστάν μειώθηκε κατά 20% τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2012, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών.   
Για πρώτη φορά, έπειτα από πεντε χρόνια συνεχούς αύξησης, ο αριθμός των αμάχων που έχασαν τη ζωή τους στο Αφγανιστάν μειώθηκε κατά 20% τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2012, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών.    «Υπάρχουν πολλοί παράγοντες πίσω από αυτό... υπήρξαν ίσως λιγότερες συγκρούσεις κατά τους τέσσερις πρώτους μήνες», δήλωσε ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ στο Αφγανιστάν, Ίαν Κούμπις.  

Ο κ. Κούμπις δεν αναφέρθηκε στον αριθμό των νεκρών και των τραυματιών κατά τη διάρκεια του πρώτου τετραμήνου, αλλά δήλωσε πως ο αριθμός θα δημοσιοποιηθεί πριν τη σύνοδο στο Σικάγο, όταν οι ηγέτες των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ θα συζητήσουν το θέμα της χρηματοδότησης των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας.   

Το 2011, περισσότεροι από 3.000 άμαχοι σκοτώθηκαν και 4.500 τραυματίστηκαν από εκρήξεις βομβών που είχαν τοποθετηθεί σε δρόμους, επιθέσεις αυτοκτονίας και άλλες επιθέσεις στο Αφγανιστάν, αύξηση κατά 5% από το 2010.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις